banner564

“Erdoğan için kural yok”

Kılıçdaroğlu, “Türkiye adım adım bir dikta yönetimine doğru gidiyor” dedi

“Erdoğan için kural yok”
banner598
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'nin adım adım bir dikta yönetimine gittiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "İktidar, yani Adalet ve Kalkınma Partisi iktidardan gitmemek için siyasi cinayetler dahil her şeyi yapabilecek pozisyonda şu anda. Çünkü gitmenin kendisi açısından maliyetini çok iyi biliyor. Davutoğlu ile Erdoğan arasında ciddi bir boşluk var. Ben bunu görüyorum, hissediyorum. Ama Erdoğan hiç kimseyi dinlemiyor. Onun için kural yok. Narsist sözcüğünü bunun için kullandım" dedi. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iki günlük ziyaret için gittiği İzmir'de, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki basın temsilcisi ve köşe yazarlarıyla Seferihisar'da akşam yemeğinde buluştu. Soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin tehlikenin sınırında olduğunu, artık bunun CHP'nin değil herkesin sorunu olduğunu, demokratik ülkelerin bile Türkiye'nin durumundan endişe duyduğunu söyledi. Yeni şeyler yapmak gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin gidişinden kaygılıyım. Bunu Davutoğlu'na bizzat söylediğim için burada rahatlıkla ifade ediyorum. Türkiye'nin üçüncü sınıf kadrolarla yönetildiğini, devletin liyakat sisteminin tamamen tasfiye edildiğini, devlet yönetiminde gücün kilim elinde olduğu konusunda ciddi kaygılarım var. Tam bir başıbozukluk var" dedi. 

Türk İş'e sitem 
TBMM'de işçilerle ilgili yasa görüşülürken Türk İş'in bildiri yayınlamakla yetindiğini, kendilerine gelip yardım istediğini anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"E ne oldu. Sokağa mı çıktın, ne yaptın? İşçinin hakkını korumanın yolu parlamento dışında eylem yapın, izin alın miting yapın. Hak- İş o da aynı çerçevede. Ortada bir DİSK var. DİSK'in de tablosunu hep beraber görüyoruz. Sivil toplum örgütlerine geliyorum. Gerçekten güçsüzler. Ortada bir tek CHP kalıyor. CHP ne yapıyor? CHP'yi ideolojik olarak daha güçlü hale getirmek için çalışmalar yaptık. Ama öyle bir noktaya geldik ki, Türkiye elden gidiyor neyin çalışması? Zamanımız bile yok. Bu tablo içinde en azından gidişattan rahatsız olan bütün toplum kesimlerini bir araya getirmemiz lazım. Parlamentoda da parlamento dışında da çalışacağız. Bu açıdan bizim Türk İş'i, Hak İş'i yüreklendirmemiz lazım." 
Kemal Kılıçdaroğlu konuşması sırasında, geçtiğimiz günlerde İç Anadolu'da şehit veren bir köye gittiğini, burada durumunu anlatan İmam Hatip'te okuyan bir kıza burs vermeye başladığını da açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2016, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474