banner564

"Maslenitsa" etkinliği

Manisa’da yaşayan Rus gelinler, baharın gelişini kutladı

banner598
Manisa’da yaşayan Rus gelinler, baharın gelişini geleneklerindeki "Maslenitsa" etkinliğiyle kutladı.
Türklerle evli Manisa'daki Rusça Konuşanlar Eğitim ve Kültür Derneği’ne üye Rus uyruklu yaklaşık 30 kadın, çocuklarıyla birlikte Maslenitsa etkinliği kapsamında, Manisa Tenis Dağcılık Spor Kulübü sosyal tesislerinde bir araya geldi. 
Dernek Başkanı Anastasia Özgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelenekleri çerçevesinde 7-13 Mart tarihlerinde baharın gelişini kutladıklarını bildirerek, "Tüm Slav halkları bahar festivali Maslenitsa'yı kutluyor. Tabii ki hafta boyunca her yerde Maslenitsa'nın simgesi olan krep yenecek. 'Kışa veda, bahara merhaba' Maslenitsa'nın anlamıdır" diye konuştu.
Kutlamalarda şarkılar eşliğinde yöresel oyunların sergilendiğini ifade eden Özgün, "Tüm bu törenlerin tek bir anlamı var; akraba ve yakınları ziyaret etmek, misafirleri ağırlamak, eğlenmek ve sevinmek. Maslenitsa'dan sonra 48 günlük büyük oruç başlıyor ve Paskalya Bayramı'na kadar sürüyor" dedi.
Maslenista'nın özel bir gün olduğunu vurgulayan Anastasia Özgün, bu etkinliklerde dargınların barıştığını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2016, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474