banner564

Evlerinize kapanmayın

Davutoğlu, “Teröre gerçek darbeyi 'selamlaşmak' vuracak” dedi ve vatandaşlara çağrıda bulundu:

 Evlerinize kapanmayın
banner598
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında, teröre karşı birlik ve muhabbet vurgusu yaparak “Hiç çıkmadığımız kadar sokaklarımıza çıkalım. Evlerimize, kendi mahallelerimize kapanmayalım. Herkes birbirine selam versin. Teröre gerçek darbeyi 'selamlaşmak' vuracak” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında konuştu. Irak ve Pakistan'da yaşanan terör olayları dolayısıyla Irak ve Pakistan'a taziye dileğinde bulunan Davutoğlu, terör örgütlerinin isimleri farklı olsa da hepsinin insanlık düşmanı olduğunu vurguladı. Terör karşısında birlik olma çağrısı yapan Davutoğlu, “Ankara Kızılay'da servis aracının yanında, İstanbul'da meydanda bomba patlatanlar, Brüksel'de metroda ve havaalanında bomba patlatanlar ve Lahor'da lunaparkta masum çocukları öldürmek üzere bomba atanlar aynı alçaklardır. İsimleri farklı olabilir ama hepsi insanlık düşmanıdırlar. Onları bu cinayetlere azmettirenler de aynı odaklardır. Örgüt adları, ideolojileri farklı görünse de bu cinayet odakları insanlık suçu işlemek üzere örgütlenen bu organize cinayet şebekeleri birdir ve aynıdır. Bütün insanlığın daha fazla geç olmadan terör karşısında aynı kararlılıkla yekvücut olması lazım” ifadelerini kullandı.


“Meydana büyük bir özgüvenle çıkmalı”
Teröre karşı sokağa çıkmanın ve hayata karışmanın önemine dikkat çeken Davutoğlu, “Terör örgütlerinin maskesi düşmüştür ve herkes esas meselenin ne olduğunu görmüştür. Esas meselesi ağaç olmayanlar, esas meselesi dershane olmayanlar, esas meselesi hak, hukuk olmayanlar; cumhurbaşkanımıza, AK Parti'ye, hükümetimize ve ülkemizin istikrarına saldırarak Türkiye'nin omurgasına ateş ediyorlar. Zehirledikleri insanları ölüme gönderen, mensuplarına ölümden başka bir şey vaat etmeyen bu odaklar istikrarımızı, huzurumuzu bozamayacak. Herkes moralini en yüksek düzeyde tutarak hayata karışmalıdır. Onlar bizi hayattan koparmak istiyorlar biz onlara rağmen hayata karışmalıyız. Herkes sokağa, caddeye, bulvara, meydana büyük bir özgüvenle çıkmalı ve kucaklaşmalıdır. Karanlığı mum yakarak, şiddeti merhametle, nefreti daha fazla muhabbetle yeneceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2016, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473