banner564

Çıkış yolu

Özyiğit, kooperatiflerin siyasi işgalden kurtarılarak, gerçek sahiplerine, yani halka devredilmesi gerektiğini vurguladı

Çıkış yolu
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit dün yaptığı yazılı açıklamada, ekonominin çıkış yollarından birinin kooperatifçilik olduğunu, bunun için de Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası ve iştiraklerindeki “siyasi işgalin” artık sona ermesi gerektiğini ileri süren Özyiğit, gerçek sahipleri Kıbrıs Türk üreticisi, işçisi, çiftçisi, köylüsü, esnafı, zanaatkarı, memuru ve öğretmeni olması gereken kooperatiflerin, 1984 yılından itibaren kayyum tarafından idare edildiğini ifade etti.
Kooperatiflerin gerçek sahiplerine devri noktasında hükümet dahil tüm siyasi partilerin görüş birliği olduğunu, hafta sonu gerçekleştirilen Koop Sen Genel Kurulu'nda yapılan konuşmalarda da bunun bir kez daha teyit edildiğini belirten Özyiğit, “Hükümet partileri bu söylemlerinde gerçekten samimiyseler, gerekeni hemen yapsınlar. Yıllardır süren bu yanlışlığa sözde değil, fiiliyatta son versinler” dedi.

“Siyasi amaçlı yönetim”
KKTC’nin ilanından sonra kurulan Geçiş Hükümeti döneminde Kooperatif Şirketler Mukayyitliği'nin 'yolsuzluk' ve 'usulsüzlük' gerekçesiyle Kooperatif Merkez Bankası’na el koyduğunu anımsatan Özyiğit, yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükler araştırılıp, suçlular cezalandırılacağına, Kooperatiflerin o günden beridir hükümetlerin 'arpalığı' haline getirildiğini iddia etti.


“3 milyon TL’lik soygunu hatırlattı”
Hükümetin kontrolünde bulunan Kooperatif Merkez Bankası'nın ise sürekli olarak skandallar ve şaibelerle gündeme geldiğini, 3 Milyon TL'lik soygun olayındaki şaibelerin halen geçerliliğini koruduğunu savunan Özyiğit, “TDP'nın kararlı duruşu ve ısrarı nedeniyle en nihayet Meclis'te konuyla ilgili bir komite kuruldu. Temennimiz ve beklentimiz, KTHY'de olduğu gibi zamana oynayıp konunun unutturulmaya çalışılmamasıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2016, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474