banner564

“Mahrumiyet bölgesi”

Ekibiyle birlikte Gazimağusa’ya giden, esnaf ve vatandaşla görüşen Özersay, hükümetlerin Maraş’ı gözden çıkardığını, gerekli yatırımı yapmadığını söyledi

“Mahrumiyet bölgesi”
banner598
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, eski siyaset anlayışında olanların esnafın sıkıntılarını duymak dahi istemediklerini, Maraş’taki vatandaşların sosyo-ekonomik sorunlarını çözmek içinse en ufak bir çaba dahi göstermediklerini savundu.
HP’den yapılan açıklamada, parti yöneticileri, üye ve gönüllülerinin Gazimağusa Suriçi’ne ve Maraş’a yapılan ziyaretler ertesinde değerlendirmelerde bulunuldu ve bölge esnafının Maraş’ın açılması yönünde verilen sözlerin tutulmadığını, sonradan bu bölgede bir geçiş kapısı açılmasına dönüşen vaatlerin de sonuçsuz kaldığını dile getirdiğine işaret edildi. 
Bölgeye yapılan ziyarette bazı taksi duraklarını da ziyaret eden HP yetkililerinin, taksicilerin sorunlarını dinleyerek notlar aldığı belirtildi.
Maraş’taki bazı kahvehanelerde sohbet toplantısı düzenleyen HP yetkilileri, bu bölgenin temel sorunlarını parti kurulmazdan önce gelip dinlediklerini ve çözüm önerileri konusundaki parti programını da buna göre hazırladıklarını anlattılar. 
HP Genel Başkanı Kudret Özersay, sohbet toplantılarında yaptığı konuşmalarda, Maraş’ın adeta mahrumiyet bölgesi gibi olduğunu ve hükümetlerin uzun yıllardır bu bölgeler zaten gözden çıkarılmış gibi bir tutum içerisinde bulunduğunu savundu.
Bunu kabul etmediklerini vurgulayan Özersay, “Ciddi bir işsizliğin yaşandığı, üretici konumunda olan kişilerinse ya Pazar sıkıntısı çektikleri ya da emeklerinin karşılığı olan bir fiyata ürünlerini satamadıklarını biliyoruz. Bizler Halkın Partisi olarak bir yandan bu bölgedeki tapuların bankalarda ipotek olarak kabul edilmesini sağlayacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2016, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473