banner564

Facia ucuz atlatıldı

Adana’da temel kazısı sırasında 3 katlı bina çöktü

Facia ucuz atlatıldı
banner598

Adana’da bina temel kazısı sırasında yan binanın temeline zarar verilmesi nedeniyle sağlam bina çöktü. Daha önce duyulan çatırdamalar nedeniyle binanın boşaltılması sonucu bir facia yaşanmadı. Ancak çöken binada 1 milyon liralık zarar olduğu belirtildi.

Adana’da bir arsada açılan inşaat temeli sırasında bitişikteki 3 katlı bina çöktü. Seyhan ilçesi Kuruköprü Mahallesi 33008 Sokak’taki temel kazısı sırasında hemen yan tarafta bulunan 12 numaralı 3 katlı bina, sabah saatlerinden itibaren çatırdayarak yan yatmaya başladı. Bir reklam firmasının işyeri olarak kullandığı binadan sesler gelmesi üzerine işyeri sahibi, çalışanları dışarıya çıkardı. Binanın çökeceğinin anlaşılması üzerine kepçe binaya dayanarak çökmeyi önlemeye çalıştı ancak binanın çökmesine engel olunamadı. Binanın erken boşaltılması nedeniyle büyük bir facianın önüne geçildiği belirtildi. İşyerinde yaklaşık 1 milyon TL’lik makine enkaz altında kaldığı kaydedildi. 

“Can kaybı olmadı”
İşyeri sahibi Kadir Çelik, bina yatmaya başladığında tüm elemanları dışarı çıkardıklarını ifade ederek, "İçeride kimse yoktu, boşaltmıştık. Bina yatmaya başladığında tüm elemanları dışarı çıkardık. Yana temel açıldı, bina yavaş yavaş gitti, sonra birden çöktü. Bağlantı atılmadan eşildiği için bina çöktü. İnsan kaybı yok ama 1 trilyonun üzerinde malzeme kaybı var. Çok şükür can kaybı olmadı." ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474