banner564

Yedi ana tema işlenecek

Dün başlayan KKTC Yükseköğretim Çalıştayı, bugün de devam edecek

Yedi ana tema işlenecek
banner598
 Milli Eğitim Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) işbirliğinde düzenlenen, “KKTC Yükseköğretim Çalıştayı” dün başladı ve bugün sona erecek.
Açılış konuşmalarını sırasıyla Yüksek Öğretim Çalıştayı Koordinatörlerinden Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yaptığı Çalıştay, yedi ana temayı ele alacak oturumlardan oluşacak.
Çalıştayda; yükseköğretimde kalite ve öğrenci memnuniyeti; dijital ve engelsiz eğitim; akademik kriterler, etik ve intihal; tanıtım ve toplumsal farkındalık; dış ilişkiler ve uluslararası görünürlük; yüksek öğretime geçiş ve meslek standartları; araştırma ve geliştirme temaları ele alınacak.
Çalıştay sonucunda, tüm üniversitelerin temsilcileri ve uzmanların görüş ve önerilerinden yola çıkılarak, yükseköğretimde çözüm odaklı yol haritası oluşturulması hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 08:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474