banner564

Geçmişe yolculuk

Muğla’da etrafı kaya mezarları ile çevrili 3 bin yıllık tarihe sahip antik kent, yerli ve yabancı ziyaretçilerden ilgi görüyor

Geçmişe yolculuk
banner598
Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi'nde bulunan Kaunos Antik Kenti, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Dalyan'dan hareket eden tur tekneleri ile yaklaşık 10 dakika süren yolculuktan sonra antik kente giden yola ulaşan ziyaretçiler, ağaçlarla kaplı yolda yaklaşık 15 dakika kadar yürüdükten sonra ulaştıkları antik kentte 3 bin yıl öncesine yolculuğa çıkıyor.
Ziyaretçiler, antik kentte 2 bin 400 yıllık kaya mezarları, 5 bin kişilik tiyatro, bazilika, hamam, agora ve Demeter Kutsal Tapınağı ile bin 300 yıllık mozaiklerin bulunduğu alanları gezebiliyor.
Muğla Valisi Amir Çiçek, bölgedeki antik kentlerde kazı yapan heyetlerin başkanları ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim elamanları ile antik kenti gezerek, kazı başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık'tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 Kaunos Antik Kenti
Kaunos Antik Kenti, bir mitosa göre Miletos'un ikiz çocuklarından biri olan Kaunos tarafından Karya-Likya sınırında kuruldu. Antik çağda liman kenti olan Kaunos, günümüzde kıyıdan hayli içeride bulunuyor.  Arkaik, klasik, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinde yerleşim bulunan kent, daha sonra terk edilmiştir. 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474