banner564

“Liderliğiniz hatırlanacak”

Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Mevlüt Çavuşoğlu Erdoğan, Derviş Eroğlu’na mesaj gönderdi

“Liderliğiniz hatırlanacak”
banner598
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na birer mesaj gönderdi.
Erdoğan, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve varoluş mücadelesine yaptığı katkının ilelebet minnetle yad edileceğine yürekten inandığını belirtti.
Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Eroğlu’na mesaj gönderdi.
Erdoğan mesajında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Kıbrıs Türk halkının örnek demokrasi kültürü ve anlayışını bir kez daha ortaya koyarak sonuçlanmasının iftihar vesilesi olduğunu kaydetti.
Erdoğan mesajında şunları belirtti:
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 26 Nisan 2015 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Kıbrıs Türk halkının örnek demokrasi kültürü ve anlayışını bir kez daha ortaya koyarak sonuçlanması hepimiz için bir iftihar vesilesidir.
Bu vesileyle zat-ı alinizin Cumhurbaşkanlığı döneminin, milli davamıza ve Kıbrıs Türkü’ne kazandırdıklarının her zaman minnet ve şükranla hatırlanacak olduğunun altını özellikle çizmek istiyorum.
Cumhurbaşkanlığı döneminizde iki farklı Rum liderle yürüttüğünüz görüşme süreçlerinde ortaya koyduğunuz çözüm vizyonu takdire şayandır. Müzakere sürecinde takınmış olduğunuz sağduyulu tutum ve benimsemiş olduğunuz uzlaşma dili, bugün başta BM ekibi olmak üzere, müzakerelerin içeriği ve tarafların pozisyonları hakkında bilgi sahibi olan uluslararası aktörlerce de saygıyla karşılanmaktadır.
Bu itibarla, Cumhurbaşkanlığı döneminizin başta Kıbrıs Türk halkı olmak üzere herkes tarafından gerçek bir liderlik örneği olarak hatırlanacağına, Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve varoluş mücadelesine yaptığınız katkının ise ilelebet minnetle yad edileceğine yürekten inanıyorum.
Bu vesileyle, zat-ı alinize ve değerli ailenize sağlık ve mutluluklar diliyorum.”


Davutoğlu: Kararlı ve yapıcı tutum…
Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı döneminde BM Genel Sekreteri’nin iyi niyet misyonu çerçevesinde yürütülen müzakerelerde ortaya koyduğu kararlı ve yapıcı tutumun her zaman takdirle hatırlanacağını vurguladı.
Davutoğlu, Eroğlu’nun, Kıbrıs Türk halkının onurlu varoluş mücadelesinden taviz vermeksizin, Ada’nın iki eşit ortağından biri olmaktan kaynaklanan hak ve çıkarlarını garanti altına almakta gösterdiği kararlılığın da gelecek kuşaklar için örnek teşkil edeceğini kaydetti.
Türkiye Başbakanı Davutoğlu, KKTC’de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, demokrasi kültürü ve siyasi bilinci bir kez daha göstermesi bakımından herkes için övünç kaynağı olduğunu da belirtti.


Çavuşoğlu: Gerçek bir devlet adamlığı…
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun müzakere sürecinde gösterdiği dirayetli liderlik, yapıcı tutum ve sabrının, Rum tarafının süreci geciktirme ve zaman zaman sergilediği tahrik edici tavra karşın, Kıbrıs’ta gerçekte çözüm isteyenin kim olduğunun idrak edilmesine önemli katkı sağladığını kaydetti. 
Çavuşoğlu, Eroğlu’na gönderdiği mesajda; Cumhurbaşkanlığı döneminin gerek Kıbrıs Türk halkının haklı varoluş mücadelesinde, gerek Kıbrıs Türkü’nün geleceği için yaptıklarıyla gerçek bir devlet adamlığı ve liderlik örneği olarak tarihte hak ettiği yeri alacağını belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473