banner564

Gelinliği ile oy verdi

Türkiye halkı, cumhurbaşkanı seçmek için ilk defa sandık başına gitti

Gelinliği ile oy verdi
banner598
 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Türkiye'nin dört bir yanından ilginç seçim manzaraları ortaya çıktı. Düğün tarihleri dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerine denk gelen birçok çift gelinlikleri ile oy vermeye gelirken, bazı vatandaşlar ambulansla, bazıları vatandaşların yardımıyla bazıları ise çok zor da olsa kendi çabalarıyla seçim sandıklarının bulunduğu yerlere giderek oy kullandılar.


Sivas’ın Hafik ilçesinde damat Okan Özbek (22) ve gelin Ayşe Çaldıran (19) çifti en mutlu günlerinde cumhurbaşkanı seçiminde oy kullandı. Gelin adet gereği yüzünü ilk eşi göreceği ve yüz görümlüğü alacağı için kırmızı duvağını açmadan oy kullandı.


Bursa'da Emekli Ahmet Küçük'ün (64) , iki gün önce ailesiyle kahvaltı yaparken sandalyeden düşmesi sonucu beli kırıldı. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen ve evine gönderilen Küçük, çocuklarına oy kullanmak istediğini söyledi.
Hareket etmekte zorlanan Küçük, eve çağrılan sağlık ekiplerince ambulansa bindirilerek kayıtlı olduğu Adnan Menderes Ortaokulu'na götürüldü ve oyunu kullandı.


Münevver Küçükertunç, ameliyatının ardından yakınları tarafından oy kullanmaya sandalyeyle getirildi.


Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde yaşayan ve cumhurbaşkanı seçimi için 78 yaşındaki Gülsüm Kuru ilerlemiş yaşına ve ayaklarındaki rahatsızlığa rağmen oğlu ve damadıyla bir dayanak sayesinde oy kullanmaya geldi.


Düzce'de dünya evine giren Melike ve Mahmut Şentürk çifti, gelinlik ve damatlıklarıyla oy kullandıktan sonra düğünlerini yaptı.


 Hayatlarını birleştiren Sevda Karabacak ile Murat Mermer düğünden önce gelin arabasıyla oy kullanacakları Dodurga Halk Eğitim Merkezi'ne gelerek oylarını kullandı.


Tokat'ta dünyaevine giren Ceren ve Cem Kepenek çifti, gelinlik ve damatlıklarıyla oy kullandıktan sonra düğünlerini yaptı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473