banner564

Güvence verdi

Beşir Atalay, “Çözüm süreci ile güvenlik boşluğu asla oluşmaz, oluşmamalı, alandaki insanlarda bunu böyle bilmeli” dedi

Güvence verdi
banner598
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "Çözüm süreci ile güvenlik boşluğu asla oluşmaz, oluşmamalı, alandaki insanlarda bunu böyle bilmeli. Çözüm süreci asla bir güvenlik zaafı getirmez, getirmemelidir, bunu mazeret olarak kullananlar yanlış yapıyorlar. Çözüm süreci güvenliğin daha iyi sağlanması için vardır" dedi.
Atalay, AK Parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, partinin son MYK toplantısında ele alınan konular ile güncel meseleler hakkında değerlendirmelerde bulundu.  Beşir Atalay, Kobani eylemlerinde meydana gelen şiddet olayları ve sonrasındaki tartışmaların, endişelerin ve tarafların tutumlarının çözüm süreci ile ilgili tereddütler oluşturduğuna işaret ederek, "Kararlı tutumla bunların aşılması lazım. 6 - 7 Ekim çok önemliydi, orada Hükümetin tutumu çok açık, net; bunlar varken çözüm süreci sağlıklı yürüyemez. HDP, son günlerdeki açıklamalarıyla zaten o günlerin, o 6 - 7 Ekim'in yanlış olduğunu, kendileri de bunun iç muhasebesini yaptılar. Orada büyük yanlışlar yapıldığı, kendilerine zarar verdiği ortada" diye konuştu.
Hükümetin 2 gün önce yaptığı çözüm süreci değerlendirme toplantısında, sürecin gözden geçirildiğini ve iki tarafın  "çözüm süreci çalışmalarının devam etmesi" yönünde kararlılığını beyan ettiğini belirten Atalay, hükümet olarak süreçle ilgili hiçbir zaman olumsuz tavır içinde olmadıklarını, kararlılığın devam ettiğini söyledi. Çözüm süreci ve buna benzer çalışmaların dünyanın hiçbir yerinde düz bir yolda gitmediğini, iniş ve çıkışlar yaşadığını vurgulayan Atalay, "Bunları aşarak devam etmek lazım, bunun için kararlı ve sabırlı olmak gerekiyor. Provokasyonlara çok dikkat etmek gerekiyor. Provokasyonlara çok açıktır bunu biliyoruz. Nerelerde engelleme çalışmalara olduğunu biliyoruz, ama süreçle ilgili şu noktayı hep vurguluyoruz; kararlı olduğumuz, hazırlıkları büyük oranda tamamlanmış, yol haritası ortaya çıkmış, mutabakatlar sağlanmış. Hükümet bu konuda kendine düşenleri yaptı" değerlendirmesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474