banner564

Herkese zenginlik vaat etti

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, göreve geldiğinde gençlerin geleceğe daha umutlu bakacağını, topraklardan bereket fışkıracağını” söyledi

Herkese zenginlik vaat etti
banner598

 CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kahramanmaraş’ta düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kendileri göreve geldiğinde kimsenin kaybetmeyeceği, herkesin kazanacağı bir dönem olacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı adayı olduğu gün parti rozetini çıkardığını ve Türk Bayrağı rozetini yakasına taktığını anımsatan İnce, cumhurbaşkanı seçildiğinde sadece CHP'lilerden değil her kesimden insanın Bakanlar Kurulunda olacağını, böylelikle büyük bir barış, uzlaşma sağlanacağını vurguladı. Bu büyük şemsiyenin altında tüm milleti buluşturacağını aktaran İnce, göreve geldikten hemen sonra OHAL'i kaldıracaklarını, Merkez Bankası başkanının bağımsız olacağını söyledi.

Taze kan lazım
Muharrem İnce, göreve geldiğinde gençlerin geleceğe daha umutlu bakacağını, topraklardan bereket fışkıracağını aktararak, "Bunları yorgun bir adam yapamaz. Bunları 16 yıl ülkeyi yönetmiş, doları 1,30'dan alıp 4,60'a yükseltmiş biri yapamaz. Türkiye'ye taze bir kan lazım." diye konuştu. Meydanlarda kavga değil üretim konuştuğunu, dünyanın artık aydan, marstan maden çıkarılmasından, sürücüsüz araçtan bahsettiğine işaret eden İnce, şöyle devam etti:
Eğer bu büyük değişimleri yakalayamazsak, 100 yıl fakir kalacağız. Dünya değişiyor, değişime ayak uydurmalıyız. Erdoğan diyor ki 'Dindar ve kindar bir nesil yetiştireceğim'. Benim buna itirazım var. Dindar kesim yetiştirilmesine hiç bir itirazım yok ama bu ailenin işi. Allah'ın izni, milletimizin desteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda din dersini şöyle yapacağız: muhafazakar aile derse ki 'Benim çocuğuma 2 saat din dersi yetmez, fıkıh dersi istiyorum', o zaman baş üstüne deyip kaç saat istiyorsa seçmeli dersi vereceğiz. Öbürü de diyorsa ki 'Ben din dersi istemiyorum' ona da vermeyeceğiz. İsteyene istediği kadar vereceğiz ama tüm çocuklara yabancı dil ve matematik öğreteceğiz. Bunu birlikte başaracağız. Ben meydanlarda hak hukuk diyorum, birisi de çıkmış çay, kek oralet diyor.

Millet zengin olacak, hakça bölüşeceğiz
Yeni bir dünya düzeni olduğuna işaret eden İnce, "Teknoloji korkunç bir hızla değişiyor. Dünya böyle hızlı değişirken, çocuklarımızı iyi eğitemezsek, onlara iyi matematik, yabancı dil öğretemezsek, İngilizlerin, Almanların, Fransızların, Amerikalıların uşağı oluruz. 'Ben onların uşağı olmuyorum' diyorum, başımız dik, 'onların uşağı olmayalım' diyorum." dedi.
İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini anlamadığını savunarak, "(Yerli otomobil yapacağız) diyor. Erdoğan otomobilin kaportasına, ben otomobilin beynine talibim. Çağın bilgileriyle donatacağız çocuklarımızı. Millet zengin olacak, hakça bölüşeceğiz. Bunları yapamazsak 100 yıl daha kendimizi toparlayamayız." ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474