banner564

İlginç bir uğurlama

BES üyesi bir grup, Kenan Evren’in arkasından Kızılay’da davul-zurna çalıp, halay çekti

İlginç bir uğurlama
banner598
Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi bir grup, 98 yaşında hayatını kaybeden 12 Eylül darbesinin mimarı, 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in arkasından Kızılay’da davul-zurna çalıp, halay çekti. 
BES üyesi bir grup, devlet töreniyle defnedilen Kenan Evren’i ilginç bir eylemle uğurladı. Kızılay Ziya Gökalp Caddesi'nde bir araya gelen sendika üyeleri, ‘Diktatörler bu şekilde uğurlanır, faşizme karşı omuz omuza’, ‘Mezarına bir torba kireç dökün’ pankartı açtı. Bulundukları yere davul-zurna çalarak gelen grup üyeleri, burada halay çekti. Çevredeki vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bazı vatandaşların cep telefonuyla görüntü aldığı görüldü. Grup üyeleri, ‘Diktatörler mezara halk iktidara’ sloganları eşliğinde Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önündeki etkinliğe katıldı. 
Burada yapılan açıklamada 12 Eylül darbesi ve sonrasında yaşananlar dile getirildi. Eyleme katılan bazı kadınlar gözyaşları arasında tepkilerini dile getirdi. Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473