banner564

‘Hızlı başladılar’

Anastasiadis-Akıncı görüşmesi Rum gazetelerinin manşetlerinde yer aldı

‘Hızlı başladılar’
banner598
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ilk buluşması Rum basınında geniş yer buldu.
   Fileleftheros gazetesi:,“Hemen İşe Koyuluyorlar – Ayrıntıların Görüşüleceği Müzakereler Cuma Günü Başlıyor “ başlıklı haberinde, Akıncı ve Anastasiadis’in ilk resmi görüşmeyi 15 Mayıs Cuma günü gerçekleştireceklerini ve böylece müzakere sürecinin başlayacağını yazdı.
   Müzakerelerin 11 Şubat 2014 tarihinde varılan ortak açıklama parametreleri çerçevesinde gerçekleştirileceğini yazan gazete, yemek sonrasında Eide tarafından yapılan açıklamayı da okuyucuya aktardı.
   Yemek öncesinde Ledra Palace önünde gerçekleşen olaylara da değinen gazete, bir grup Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk’ün çözüm lehine pankartlar taşıyarak, gösteri düzenlediklerini; görüşmenin hemen öncesi başlayan yağmurun göstericilere engel olamadığını yazdı.
   Gazete, Akıncı ve Anastasiadis’in bir araya gelişi hazırlıkları çerçevesinde Ledra Palace otelinin girişine kırmızı halı serildiğini; BM Barış Gücü’nde görev yapan iki İskoç askerin de tören düzeninde durmasının da dikkat çekici olduğunu belirtti.

Gazete başlıkları şöyle:

   Simerini: Zaman Kaybetmeden Başladılar – Ledra Palace’taki Yemekte Ortam Olumlu –Gaza Bastılar.
    Haravgi: Müzakereler 15 Mayıs’ta Başlıyor – Karşılıklı Olarak Ortak Hedef ve Ortak Vizyon Doğrulaması Yaptılar.
    Alithia: “eleceğe Atılan İlk Adım – Düşük Siyasi Önemde GYÖ’lerle Başlıyorlar – Ayni Dili Konuşarak Cuma Günü Başlıyorlar.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474