banner564

İmamlara çağrı

Kılıçdaroğlu, din üzerinden siyaset yapılmamasını istedi

İmamlara çağrı
banner598

   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün imamlara sesleniyorum, size güveniyoruz. Siz toplumun kanaat önderisiniz. Elbette siyasi bir görüşünüz olabilir, biz ona saygı duyarız. Ama Allah'ın kelamını dillendirirken siyaset kullanmayacaksınız" dedi.

   Kılıçdaroğlu, Kurtdereli Spor Salonu'nda düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısında, güzel bir Türkiye yaratmak, kadın erkek eşitliğini sağlamak için, annelerin çocuklarını okula güler yüzlü göndermeleri, gençlerin iş bulabilmeleri, tarlada alın teri dökenlerin hakkını alabilmeleri, çocukların yatağa aç girmemeleri için çalıştıklarını söyledi.

   Yeni bir Türkiye yaratıldığını belirten Kılıçdaroglu, "Bir diktatörün yönettiği, baskının olduğu, alın terine değer verilmeyen bir Türkiye var. Yolsuzluk yapanların el üstünde tutulduğu ama alın teri döküp kazananların horlandığı bir Türkiye var" ifadesini kullandı.

 

Rüşvet ve yolsuzluk

   Kılıçdaroğlu, rüşvet ve yolsuzluğun diktatörlük rejimlerinde olacağını belirterek, "Rüşvet ve yolsuzluk, medyanın baskı altına alındığı toplumlarda olur. Sizin haber alma hakkınız kısıtlanmışsa, medya üzerine baskı kurulmuşsa, bilin ki o ülkede rüşvet, yolsuzluk vardır" ifadesini kullandı.

   CHP iktidarında eleştirmenin özgürlüğünü, basın mensuplarının en güzel şekilde yaşayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, kendilerini eleştiren her kaleme saygı duyacaklarını söyledi.

   17 Aralık'ın Türkiye'nin tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ve bu tarihi kimsenin unutmaması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "17 Aralık, aynı zamanda Mevlana'nın hakka yürüdüğü tarihtir. Şeb-i Arus'tur 17 Aralık. 17 Aralık'ta bir gerçekle karşılaştık, hükümetin devleti soyduğu tarihtir aynı zamanda. 4 bakan yolsuzluk yaparken suçüstü yakalanmışlardır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2014, 02:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474