banner564

Unutulmadı

7 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Hrant Dink için anma töreni düzenledi

Unutulmadı
banner598

   Uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Hrant Dink'in ölümünün 7. yılı dolayısıyla Agos gazetesi önünde anma töreni düzenlendi. 

   Taksim Maydanı'nda toplanan ve kendilerine "Hrant'ın Arkadaşları" adını veren grubun da aralarında yer aldığı çok sayıda kişi, "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz" ve "Unutmayacağız, affetmeyeceğiz" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı. 

   Elmadağ  ve Harbiye Caddesi'nden Şişli'deki Agos gazetesinin önüne kadar yürüyen gruptakiler, "Her yer Agos, her yer direniş", "Hepimiz Hrant Dink'iz", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Hrant için, adalet için" ve "Bu, daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları attı.

 

Konuşması dinletildi

   Grubun yürüyüşü sırasında, Türkçe ve Ermenice müzikler çalındı. Agos binasına, "7 yıldır birlikte korudular, birlikte susuyorlar" yazılı pankart asıldığı görüldü.

   Taksim'den yürüyen grubun, Agos gazetesi önünde bekleyenlerle biraraya gelmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında Dink'in bir konuşması dinletildi. 

   Burada konuşan Dink'in arkadaşı ve Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, "nerdeyse 100 yıl boyunca hayatlarında asılı duran bir tartışmayı bitirecek olan kişinin" bu dünyadan gidişinin üzerinden 7 yıl geçtiğini söyledi.

   "Kollarını, halkların birlikte yan yana, birbirlerine dokunarak yaşama kültürü oluşturması için sıvayan Dink'in çabası ve mücadelesiyle oluşturabilecek ortak yaşam protokolümüze sıkıldı kurşunlar" diyen Kaya, bu cinayetle içlerindeki kuşların göç ettiğini, yapraklarının döküldüğünü, ocak ayında ocaklarının karatıldığını dile getirdi.

   Kaya, "Kardeşimiz Hrant: Bizler, burada olan, kardeşlerin ve arkadaşların tam 7 yıl önce senin ayakkabılarını giydik ve öyle basıyoruz yere" ifadelerini kullandı. 

 

Kısa süreli gerginlik

   Anma etkinliğine, Hrant Dink'in ailesi ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü de katıldı.  

   Etkinliğin ardından dağılan gruptan bazı kişilerin, Rumeli Caddesi ile Halaskargazi Caddesi'nin birleştiği noktada bulunan ve MHP ilçe teşkilatına ait parti bayraklarının asılı olduğu ipi kesmesi üzerine gerginlik yaşandı. Polisin araya girmesiye gruplar dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2014, 03:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473