banner564

“İnşallah kurtulacaklar”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, IŞİD'in elindeki rehinelerin durumuyla ilgili her türlü çaba ve görüşmeleri yaptıklarını söyledi

“İnşallah kurtulacaklar”
banner598
Antalya ziyareti çerçevesinde Valiliği ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu,  burada gazetecilerin sorularını yanıtlarken, IŞİD'in elindeki rehinelerin durumuyla ilgili her türlü çaba ve görüşmeleri yaptıklarını, sorunu takip ettiklerini söyledi. Çavuşoğlu, "İnşallah, IŞİD'deki rehin kardeşlerimizi en kısa zamanda ülkemize getirerek aileleriyle buluşmalarını sağlamak için her türlü imkanı kullanıyoruz, umarım kısa zamanda da sonuç alırız" dedi.  Bir gazetecinin, NATO zirvesinde gündeme gelen IŞİD'e karşı gönüllü koalisyonda Türkiye'nin yer alıp almayacağı sorusuna Çavuşoğlu, NATO zirvesinde Avrupa Atlantik bölgesinde dünyayı tehdit eden tüm unsurların değerlendirildiğini belirtti.
Bunun içinde Ukrayna ve Suriye krizinin de bulunduğuna değinen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Suriye ve Irak'taki tüm gelişmelerin tüm unsurlarıyla IŞİD olsun, başka terör grupları olsun, oradaki rejimler olsun, Irak'ta yeni kurulacak hükümet, çünkü bu işin sadece bir ayağını gerçekleştirmek olmaz, bugünkü yaşanan sorunların, tehditlerin, tehlikelerin gözyaşının ve akan kanın sebeplerine de gitmek lazım. Irak'taki bir Maliki rejiminin, tek mezhebe dayalı rejimin nelere yol açtığını görüyoruz. Bugün bunun bedelini herkes ödüyor, Suriye'deki bir rejimin kendi insanını hunharca öldürmesinin bedelini herkes biliyor ve bu artık bir tehdit oldu. Dolayısıyla NATO zirvesinde tüm bu unsurlar ele alındı. İkili görüşmelerde de dışişleri bakanlarının, savunma bakanlarının da bazen beraber bazen ayrı ayrı yaptığı toplantılarda ve liderlerin katıldığı genel kurullarda bunların hepsi net ve açık bir şekilde görüşüldü. Açıklama ve deklarasyon metnine baktığınız zaman da zaten bu görüşülen unsurların hepsi yer aldı. Elbette NATO'nun görevi Avrupa Atlantik bölgesinde ve dünyada meydana gelen tehlike ve tehditlere karşı mücadele etmektir ve bu zirvede de bu kararlılığı tüm ülkeler ve liderler, siyasetçiler, bakanlar ortaya koydu."

 Türkiye'nin dinlenmesi
Bir gazetecinin sorusu üzerine Türkiye'nin dinlenmesiyle ilgili konuların da muhataplarıyla görüşüldüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, muhataplarına konuyu ilettiğini bildirdi. Bakan Çavuşoğlu, "Burada önemli olan sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi basın yoluyla değil, doğrudan, yüz yüze bu meselelerin konuşulmasıdır ve ikili görüşmelerde bunlar gündeme geldi" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474