banner564

Troyka’nın dediği oldu

Güney Kıbrıs’ta ipotekli malların açık artırmayla satılmasına ilişkin yasa, Rum Meclisi’nde oy çokluğuyla onaylandı

Troyka’nın dediği oldu
banner598
   Rum Meclisi, İpotekli Malların Açık artırma ile satılmasını öngören yasayı oy çokluğuyla onayladı. Fileleftheros gazetesi, yasanın, partilerin önerdiği değişiklik maddeleriyle birlikte onaylandığını ve şimdi topun, Troyka’da olduğunu yazdı. 
   Yasaya AKEL, DİSİ, DİKO ve EURO. KO’dan destek geldiğini, buna karşın sözde sosyalist EDEK, Ekologlar ve Çevreciler ile bağımsız milletvekili Zaharias Kulias’ın alayhte oy kullandığı, Vatandaşlar İttifakı milletvekili Nikos Kutsu’nun ise çekimser kaldığı belirtildi. 
   Yasanın, Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis tarafından onaylanması sonrasında Troyka’ya iletileceğini duyuran Fileleftheros gazetesi, Cumar günü gerçekleşecek olan Euro Grubu toplantısında konunun ele alınacağını haber verdi.

Mesaj atan yaklandı

   Alithia gazetesi de, yasanın oylandığı saatlerde Rum Meclisi önünde 18 örgütün, yasanın onaylanmaması için eylem düzenlediğini yazdı. 
   Gazete, bir diğer haberinde de, Güney Kıbrıs’ta cep telefonlarına, banka mevduatlarının yeniden tıraşlanacağına dair, Rum Sermaye Kurulu Başkanı Dimitra Kaloyiru imzalı kısa mesajlar gönderen kişinin tutuklandığını yazdı.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473