banner564

Startı Konya’dan verdi

Başbakan Davutoğlu, birinci hedeflerinin önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde kazanılacak zafer olduğunu belirterek, "Bugün itibarıyla 2015’in kutlu yürüyüşünü başlatıyoruz" dedi

Startı Konya’dan verdi
banner598
Bşbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde halka hitap etti. ''Şimdi bugün huzurunuzda güven oyu almış bir hükümetin başbakanı olarak size söz vermeye ve sizi şahit kılmaya geldim'' diyen Davutoğlu, verdikleri sözün açık olduğunu, milli iradeyi egemen kılacaklarını, özgürlük alanlarını genişleteceklerini söyledi. Ülkede bir daha, kimsenin inancı, kıyafeti, etnik veya mezhebi kökeni dolayısıyla tahkir edilemeyeceğini, aşağılanamayacağını, üniversite kapılarında tutulmayacağını belirten Davutoğlu, millet iradesinin üzerinde hiçbir söz olmayacağını ifade etti. 
Şimdiye kadar birçok badireyi son 12-13 yılda atlattıklarına dikkati çeken Davutoğlu, ''Şimdi Konyalılar, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin güven oyu almış bir başbakanı olarak değil sadece, bir Konyalı olarak bu milletin bir neferi olarak bundan sonraki hedeflere kilitlenmenizi istiyorum'' dedi. Birinci hedefin 2015 seçimleri olduğunu bildiren Davutoğlu, 2015 seçimlerine kadar gece gündüz çalışacaklarını ve 2015 seçimlerinden önümüzdeki 10 yılı teminat altına alacak olan çok büyük bir zaferle tekrar demokrasiyi taçlandıracaklarını söyledi.


''Milli iradeye bundan sonra da sahip çıkacağız''
Milli iradeye, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da sahip çıkacaklarını vurgulayan Davutoğlu, ''şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu milletimizin daha müreffeh, daha rahat, insanca hayat şartlarına sahip olması için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Ve nihayet biraz önce buradaki genç kardeşlerimizin, yoldaki kardeşlerimizin ve bütün Konyalıların neredeyse insanlık vicdanı adına yönelttiği, yükselttiği o sese hep kulak vereceğiz. Konyalılar hep diyor ki mazlumların umudu olmaya devam edeceğiz'' görüşüne yer verdi. ''Emin olun 10 Ağustos ve sonrasındaki süreci sizler Konyalılar nasıl heyecanla takip ettiyseniz, ben eminim Gazzeliler de Bosnalılar da Somalililer de Arakanlılar da Afganistanlılar da aynı heyecanla  takip ettiler'' diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:
''Çünkü biz oralara gittiğimizde Gazzeli ile kucaklaştığımızda bir Konyalıyla kucaklaşmış gibi kucaklaşıyoruz. Konyalılar adına kucaklaşıyoruz, bütün Türkiye adına kucaklaşıyoruz. Somalili bir kardeşimizin gözyaşını sildiğimizde, Konya'da Torosların dağlarında, ya da Konya Ovası'nın harmanında bir küçük kardeşimizin gözyaşını siler gibi siliyoruz. Bir fark görmeden, göstermeden siliyoruz. Onlar biliyorlar ki  her bir Konyalı'nın ve Konyalı olmakla gurur duyan Türkiye Cumhuriyeti'nin 62'nci hükümetinin başbakanı olarak ben de aynı hissi taşıyorum. Sizlere şu sözü bir teminat olarak tekrar vermek istiyorum: Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin başında oldukça, biz Türk milleti ile birlikte yürümeye devam ettikçe, bu toprakların sesi soluğu olmaya devam ettikçe, dünyanın her yerinde sizler adına mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. İşte AK Parti kadrolarının diğer hareketlerden farkı budur. Düşündüğü zaman geriye doğru derinlemesine düşünür, derinlemesine tarihi bilinçle hareket eder. İman ettiği zaman, sarsılmaz bir imanla iman eder. Yürüdüğü zaman hiçbir gücün önüne çıkardığı engelden korkmadan yürüyüşüne devam eder."

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473