banner564

‘İntikam alınıyor’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Paralel yapı” operesyonunun halk nazarında karşılığı olmadığını savundu

‘İntikam alınıyor’
banner598
   Cumhurbaşkanı seçim çalışmaları kapsamında Nevşehir'in Avanos ilçesine gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlığını ziyaret etti. Bir gazetecinin emniyetteki "paralel yapı" operasyonunu sorması üzerine Kılıçdaroğlu, operasyonun halk nazarında karşılığı olmadığını savunarak, şu yanıtı verdi:
   "Geçmişte birçok insanın haksızlığa uğradığı Balyoz ve Ergenekon gibi davalarda üretilen sahte delillerle insanların hapse atıldığı bir süreci yaşadık. Bu operasyonların o süreçle hiçbir ilgisi yok. Yani bir haksızlığın hesabını sormak, 'kimler sahte delil üretti' bunun hesabını sormak gibi bir şey söz konusu değil. Bu operasyonların tek bir amacı var. Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin gırtlağına kadar yolsuzluğa battığını biliyoruz. 17 ve 25 Aralık operasyonlarında bu ortaya çıktı. Şimdi Erdoğan, bunu ortaya çıkaranlardan intikam almak istiyor."

“Kendisine göre karar veriyor”

   Başbakan Erdoğan'ın bu davanın da savcılığını üstlendiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Tıpkı Ergenekon ve Balyoz davalarında savcılığa soyunduğu gibi. Bu davanın büyüyeceğini, genişleyeceğini söylüyor. Kendisine göre mahkemeler oluşturdu, kendisine göre hakimler tayin etti oraya. Kendisine göre karar veriyor. İlk başta kendisi söylemişti zaten. 'Casusluktan davayı açacağız' demişti. Nitekim davalar öyle açıldı, tutuklamalar öyle yapıldı. Dolayısıyla bu davalar siyasi davalardır. Siyasi davaların, yani yolsuzluğu kapatmaya yönelik davaların toplumda bir karşılığının olduğuna inanmıyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474