banner564

Jetlerden alçak uçuş

Günlerdir Türkiye ve Yunanistan arasında devam eden Kardak krizinde sıcak dakikalar yaşandı

Jetlerden alçak uçuş
banner598
 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar’ın geçtiğimiz Pazar günü kuvvet komutanlarıyla birlikte Kardak kayalıklarına sürpriz bir ziyarette bulunmasının Türk ve Yunan sahil güvenlik güçleri arasında devam eden gerginlik dün farklı bir noktaya taşındı. 
   Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 1 savaş gemisi ile 2 hücum botun sürekli nöbet tuttuğu Kardak kayalıklarında Yunan sahil güvenliğine ait bir bot da bekleyişini sürdürürken; saat 14.30 sıralarında Sahil Güvenlik Komutanlığına ait uçak, Kardak kayalıklarının üzerinden alçak uçuş gerçekleştirdi.
  Türk uçağının Kardak kayalıkların üzerinde 6 kez sorti yapmasının ardından Yunan sahil güvenlik botu Türk karasularını ihlal etti. Bölgede bekleyen Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 1 savaş gemisi ve 2 hücum bot tarafından kovalanan Yunan botu kendi sınırlarına çekildi. İki ülke sahil güvenlik güçleri arasında yaşanan it dalaşı yaklaşık 45 dakika sürdü. Bölgede gergin bekleyiş devam ediyor.

Yunanistan'dan 'Kardak' hamlesi
   Öte yandan Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, dün sabah helikopter ile Kardak bölgesine uçarak, 1996 krizinde ölen üç Yunan subayının anısına denize çelenk attı.
   Yunan Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, Kammenos’un Hava Kuvvetleri Komutanı korgeneral Hristos Hristodulu’nun refakatinde, 1996’da ölen Yunan subayları Panayotis Vlahakos, Hristodulos Karathanasis ve Ektoras Yialopsu’nun anısına Kardak deniz bölgesine çelenk attığı belirtildi.
Kammenos’un denize çelenk atarken çekilen fotoğrafları ve video görüntüleri Yunan Savunma Bakanlığının sitesinde yayımlandı. 
   Yunan medyasına göre, Kammenos’un dün sabah Türkiye saati ile 08.10 sularında helikopterle Kardak bölgesine giderek çelenk atmasından bir süre sonra, iki Türk savaş uçağı 08.43-09.27 saatleri arasında altı kez Kardak, iki kez de Kalolimnos adası üzerinden uçtu.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474