banner564

“Kalçama dokundu”

Antalya’daki gösteride gözaltına alınan kız öğrenci polisin kendisini elle taciz ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu

“Kalçama dokundu”
banner598
Ankara'daki patlamada yaşamını yitiren 102 kişi için Antalya'da oluşturulan taziye çadırına polisin biber gazlı müdahalesi sonrası gözaltına alınan 4 üniversite öğrencisi, copla dövüldükleri, hastanede doktora dahi gösterilmeden sağlam raporu verildiği, polisin gözaltı olayı sırasında bir kız öğrenciyi elle taciz ettiği suçlamasıyla şikayetçi oldu. 
Ankara Tren Garı'nda 102 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı patlama sonrasında Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda taziye çadırı kuruldu. Taziye çadırı 11 Ekim günü biber gazlı müdahaleyle polis tarafından kaldırıldı. Gözaltına alınan üniversite öğrencileri Merve Aktaş, Gizem Ziştoylu, Vural Köse ile Mehmet Serin polisler tarafından dövüldükleri, hastanede doktora dahi gösterilmeden sağlam raporu verildiği iddiasıyla şikayetçi oldu. 
Ankara'daki katliamı anmak için Cumhuriyet Meydanı'na kurdukları taziye çadırının 11 Ekim Pazar gecesi saat 23.30 sıralarında polis tarafından müdahaleyle kaldırıldığını belirten öğrencilerden Vural Köse, yoğun biber gazına maruz kaldıklarını, A.A. adlı yunus polisinin havaya ateş açtığını söyledi. 
Ardından Çevik Kuvvet ekibinin geldiğini belirten Köse, "Sonra Çevik Kuvvet polisi yaklaşık 10-15 dakika ağır küfür ve hakaretlerle cop, tekme, yumrukla işkence ettiler. Ardından ters kelepçe yapıp darp ederek gözaltına aldılar. Minibüste başka bir ekip vardı. Olay anında Mehmet Serin arkadaşımıza doğru polisler, 'Keşke o patlamada siz de ölseydiniz' şeklinde bir cümle kurdu" dedi. 

“Küfür edip copladılar”
Üniversite öğrencilerinden Merve Aktaş ise polise verdiği ifadede Yat Limanı'nda arkasındaki polislerin copla ayaklarına doğru vurmaya başladığını, ardından küçük bir odaya götürüp, arkalarını döndürdüklerini söyledi. Bu sırada ağır küfür ederek yine coplamaya başladıklarını belirten Merve Aktaş, daha sonra polislerin dışarı çıkardığını ve yüzünü görmediği bir polisin kalçasına dokunduğunu ve sonra copla vurduğunu öne sürdü. Ardından otobüse bindirip hastaneye götürüldüklerini, kafenin içinde kendisini coplayan, silah doğrultan, küfür ve taciz eden polislerden davcı ve şikayetçi olduğunu söyledi. 
4 üniversite öğrencisi, öğrenciye elle taciz, yaralama, toplantı gösteri yürüyüşüne engel olmak, gerekli yasal işlemlerin yaptırılmaması gibi suçlamalarla yunus ve çevik polisler ile gözaltı sürecindeki görevli polisler hakkında şikayetçi oldu.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474