banner564

Seminer verdi

BUN’un davetlisi olarak adaya gelen Bakan Shahid, Kuzey Kıbrıs’taki Pakistanlı öğrencilerle buluştu

Seminer verdi
banner598
British University of Nicosia’nın (BUN) davetlisi olarak adaya gelen, Pakistan’ın Khyber Pakhtunkhwa Hükümeti Hukuk, İnsan Hakları ve Parlamento İlişkileri Bakanı İmtiyaz Shahid, BUN Hukuk Fakültesi “Sanal Mahkeme Salonu”nda seminer verdi.
BUN Rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak yaptığı konuşmada, Bakan Imtiyaz Shahid’in KKTC’de bulunmasının Pakistanlı öğrencilerin KKTC’de ve Pakistan’da karşılaştıkları güçlüklerin giderilmesine yönelik bir fırsat olduğunu belirterek, öğrencilerin sorunlarını direkt olarak bakana aktarmalarının sorunların giderilmesine katkı koyacağını kaydetti.
Shahid de konuşmasında Pakistanlı öğrencilere yönelik olarak, ilk amaçlarının burada iyi birer öğrenci olmaları, hukuk kuralları çerçevesinde part time işlerde çalışabileceklerini ama bu ülkenin kanunlarına ve nizamına uymalarının çok önemli olduğunu ifade etti. 
BUN Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Altınay ise, yabancı öğrencilerin yaşadığı sorunlara en iyi çözümün eğitim olduğunu, BUN’da gerek öğrenciler gerekse çalışanlar arasında, kişilerin ırkına, dinine, rengine, cinsiyetine bakılmaksızın yürütülen eğitim anlayışının üniversitenin temel değerleri arasında bulunduğunu belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474