banner564

Medeniyetin özü aşk

Başbakan Erdoğan,"Yüzyılın İslam Kültür Hizmeti Onur ve Hizmet Ödülleri" töreninde konuştu:

Medeniyetin özü aşk
banner598

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, medeniyetin özünün, taş, kum, beton, asfalt ve güçlü silahlar ile tek başına insan dahi olmadığını belirterek, "Medeniyetin özü, aşktır ve o aşktan hasıl olan ilimdir" dedi.

   Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Yüzyılın İslam Kültür Hizmeti Onur ve Hizmet Ödülleri" töreninde yaptığı konuşmada, en başta bir hissiyatını paylaşmak istediğini belirterek, "Gerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığım döneminde, gerek 11 yıllık Başbakanlık döneminde, belki sayısı bine ulaşan açılış merasimlerine katıldım. 81 vilayette, hatta dünyanın birçok şehrinde açılışlar yaptık. Küresel boyuttaki projelerin, tarihi nitelikteki eserlerin, kimi zaman sayısı 400-500 kalemi bulan hizmet ve yatırımların toplu açılışlarına iştirak ettik. Açık yüreklilikle ifade etmeliyim ki, bugün, bu salonda şahit olduğum merasim, benim için son derece farklı, son derece müstesna bir anlam ifade ediyor. Bugün, 30 yıllık hummalı bir çalışmadan hasıl olan, 44 cilt hacmindeki bir büyük eserin, bir müstesna eserin Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi'nin tamamlanmış olma gururunu, şerefini hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.

Kaçak Bahis New Roman"; mso-fareast-language:TR"> 

Fetret gelir geçer

 

   Erdoğan şöyle dedi:

   “Yaşadığımız fetret gelip geçer, maruz kaldığımız ihanetler hiç şüpheniz olmasın milletin engin feraseti karşısında eriyip yok olup gider. Bu medeniyet öyle bir medeniyettir ki yalancı peygamberleri, sahte velileri, içi boş, kalbi boş, zihni boş alim müsveddelerini bünyenin virüsü reddettiği gibi reddetmiş ve tarihin çöplüğüne mahkum etmiştir. İlmi iktidar vasıtası olarak görenleri bu medeniyet yine mahkum edecektir. İlmi bir sihir gibi bir efsunlama vasıtası gibi görenleri bu medeniyet yine reddedecektir. İlmi güç için, şantaj için, şebekeleşme ve örgütlenme için bir istismar aracı olarak kullananları bu medeniyet hiç kabullenmemiştir. Göreceksiniz yine kabullenmeyecektir."

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 01:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474