banner564

Rum’un yanında

Rus büyükelçi ‘ortak açıklama’ isteğine destek verdi

Rum’un yanında
banner598

Güney Kıbrıs’taki Rus Büyükelçi Stanislav Osadchiy, ortak açıklamanın müzakerelerin daha verimli olmasını sağlayabileceğini söyledi.
Rum Haber Ajansı’na (KİPE) demeç veren Osadchiy, “Moskova’nın, Kıbrıs sorununda arzu edilen iki toplumlu ve iki bölgeli federasyon çözümünde tek egemenlik, tek vatandaşlık ve tek uluslararası kimliği teyit edecek bir ortak açıklamaya destek verdiğini” kaydetti.
Osadchiy, Moskova Ultrabet ile Güney Lefkoşa’nın, bölgesel güvenlikle ilgili ortak etkin rol oynayabileceğinden de bahsederek, Baf’taki “Andreas Papandreu Hava Üssü”nün Rus silahlı kuvvetlerine verileceğiyle” ilgili bilgileri yalanladı.
Rum Yönetimi’nin Barış İçin Ortaklık üyeliği ile ilgili olarak ise Osadchiy, bu üyeliğin, Rum Yönetimi ile Rusya arasındaki ilişkileri etkilemeyeceği yorumunu yaptı.
Osadchiy, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin, Rum Yönetimi’nin Euro Grubu’nun verdiği kararlardan yara almasına rağmen, ileriye götürülebileceği değerlendirmesini yaptı.

Rus şirketlerin, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi”ndeki (MEB) hidrokarbon yataklarına yeni bir ilgi gösterme olasılığını dile getiren, Osadchiy, Rus “ITERA” şirketiyle Rum Yönetimi arasında, doğalgazla ilgili yapılacak anlaşmanın suya düşmesinden memnun olmadığını da kaydetti.

Osadchiy ayrıca, Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’indeki tahriklerin, Doğu Akdeniz gibi çalkantılı bir bölgede, istikrarı, barışı ve güvenliği tehdit edeceğini sözlerine ekledi.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 01:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473