banner564

Tatil keyfi

Palandöken'deki otellerin doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı

Tatil keyfi
banner598

   Dünyaca ünlü kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken ve Konaklı'da, yerli ve yabancı turistler, pistleri doldurarak kayak yapmanın keyfini yaşadı. Otellerdeki doluluk oranları da yarıyıl tatilcilerinin de gelmesiyle yüzde 100'e ulaştı.

   Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışıyla kar kalınlığı Palandöken'de 40, Konaklı'daki pistlerde 85 santimetreye ulaştı. Bütün pist ve liftleri açık olan kayak merkezinde Polonya, Rusya, Ukrayna ve İran başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen turistler, kayak yapmanın tadını çıkarıyor.

   Turistlerin yanı sıra farklı illerden gelen vatandaşlar da 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yenilenen pistlerde kayak, snowboard yaparak, kızak kayarak tatili en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor.

   Yarıyıl tatili dolayısıyla kayak merkezinde faaliyet gösteren otellerdeki doluluk oranları da yüzde 100'e ulaştı. Müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için hummalı çalışmalarını tamamlayan otel yöneticileri, müşterilere her türlü imkanı sağlıyor.

 

Hiçbir sıkıntı yok

 

   Bir otelin idari işler müdürü Ömer Akca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otelin pistlerinde 70 santimetre sıkıştırılmış kar olduğunu Bahsegel belirterek, kayak merkezinde hiçbir şekilde kar sıkıntısı yaşanmayacağını söyledi.

   Kayak merkezi için yoğun talep olduğunu anlatan Akca, "21 pist açık. Bunların toplam uzunluğu da 50 kilometreye tekabül ediyor. Sabah 08.00'den akşam 20.00'ye kadar rahatça kayak yapılabiliyor. Gece kayağı için aydınlatılmış pistlerimiz var. Bununla beraber 700 metrelik sadece kızak için pistimiz var. 220 metrelik snowboard için pistimiz var" dedi.

   Gece ve gündüz aktivasyonların olduğunun altını çizen Akca, yerli ve yabancı misafirlerin kayağın yanı sıra sağlıklı yaşam merkezlerini de kullandığını vurguladı.

 

Dünyanın gözdelerinden biri

 

    Yarıyıl tatili için hummalı bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Akca, "Palandöken, dünyanın nadir kayak merkezlerinden bir tanesi. Şehirle beraber kayak merkezi bir bütün" diye konuştu.

Kayak için ailesiyle İstanbul'dan gelen Pelin İşgüden de yarıyıl tatili için Palandöken'i tercih ettiklerini vurgulayan, "İki yıldır buraya geliyorum. Kızım da ilk defa kayak öğrendi. Uludağ'a da gittik, Kartepe'ye de gittik ama en güzel yer burası" ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencisi Tolga Keleş, kayak için ilk kez Erzurum'a geldiğini belirterek, "Çok memnun kaldık. Zaten Türkiye'de tek kar olan yer Palandöken" dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 01:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474