banner564

“Mekanları cennet olsun”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal ile birlikte ebediyete intikal etmiş gazi ve şehitlere, milletçe bir kez daha minnettarlığını dile getirdi

“Mekanları cennet olsun”
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "1938'de vefatının ardından üretilen bir Atatürk değil, 1881'de doğan ailesiyle, eğitimiyle, askeri ve siyasi hayatıyla, yaşam tarzı ve fikirleriyle konuşulan, öğrenilen ve öğretilen bir Atatürk, inanıyorum ki en başta O'nun aziz hatırasına gösterilebilecek en güzel hürmet olacaktır" dedi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yılı dolayısıyla, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından ilk kez ATO Congresium'da "Atatürk'ü Anma Töreni" düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, öncelikle herkesi sevgi ve saygı ile selamladığını belirterek, "Vefatının 76. seneyi devriyesinde Cumhuriyetin banisi ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü  bir kez daha hürmetle yadediyor ve kendisini derin bir hürmetle anıyoruz" dedi. 
Gazi Mustafa Kemal ile birlikte  ebediyete intikal etmiş gazi ve şehitlere de milletçe bir kez daha minnettarlığın ifade edildiğini dile getiren Erdoğan, "Rabbim tüm şehit ve gazilerimizden razı olsun, mekanları inşallah cennet olsun" diye konuştu. 
Erdoğan, 76 yıl boyunca her 10 Kasım'da olduğu gibi bugün de Gazi Mustafa Kemal'in gün boyunca anılacağını, eserleri, fikirleri, inkılapları ve zaferleri ile gün boyunca bir kez daha ele alınacağını söyledi.
Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 76. yıl dönümünde bir hususu açık yüreklilikle ele almak istediğinin altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:
"10 Kasım 1938'de vefatının hemen ardından Gazi Mustafa Kemal, herkesin farklı yorumladığı, maalesef herkesin kendi çıkarına, kendi ideolojisine, kendi dünya görüşüne göre şekillendirdiği bir tarihi figüre dönüştürülmüştür. 
Üzülerek ifade etmeliyim ki yakın tarihimizde milli birliğimizi, dayanışmamızı hatta demokrasimizi tahrip eden nice girişim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırası istismar edilmek suretiyle meşrulaştırılmak istendi. Bir tek Atatürk varken, tarih içinde çok sayıda Atatürk'ün üretildiğini, çok sayıda Atatürkçülük yorumları ile Gazi Mustafa Mustafa Kemal'in şahsimanevisinin yıpratıldığını büyük bir teessür ile izledim."

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2014, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474