banner564

Kamu-İş yalnız değil

Sami Dilek ve beraberindeki heyet, kamu görevlileri yasası değişikliklerine karşı destek talep etmek için UBP ile TDP’yi ziyaret etti

Kamu-İş yalnız değil
banner598
Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), hükümetin hızlı bir şekilde Meclisten geçirmek istediği iddia edilen Kamu Görevlileri (Değişiklik)Yasa Tasarısı’na karşı destek toplamak için ziyaretler başlattı.
Yasanın kamuda işçi sınıfını yok edeceğini iddia eden Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Sami Dilek ile sendika yetkililerinden oluşan bir heyet, Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile ilgili bugün sırasıyla Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Ulusal Birlik Partisi’ni (UBP) ziyaret etti; yasanın geçmesi halinde yaşanabilecek anomalileri dile getirdi.
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, yasa tasarısından çok rahatsız olduğunu belirtti ve Hükümetin yaklaşımını şiddetle protesto etti.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, yapılması gerekenin öncelikle partizanlığın ortadan kaldırılması olduğunu söyledi.

Kaptan: Sağlıklı şekilde tartışılsın
Öte yandan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, daha sağlıklı bir tartışma ortamı yaratılması adına Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın son şeklinin örgütler ve halkla paylaşılmasını istedi.
Yazılı bir açıklama yapan Kaptan, hükümet programının vaatlerinden birinin de “kamunun siyasiler tarafından verimsizleştirilmesini” ortadan kaldıracak olan kamu reformu olduğunu savunarak, “Kamuda ortaya çıkan bu bozuk yapının esas sorumluları partizanca uygulamalarla kamu sistemini çökerten siyasilerdir. Gelinen bu aşamada sendikaları statükocu olarak suçlamak kendi sorumluluklarından kurtulma çabasından başka bir şey değildir” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474