banner564

Muhalifler kararlı

MHP Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel, "Kongre için hukuki, fiili hiçbir engel bulunmamaktadır, kongre çok güzel bir atmosferde gerçekleşecek” dedi

Muhalifler kararlı
banner598
MHP Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel, "Kongre için hukuki, fiili hiçbir engel bulunmamaktadır. kongre çok güzel bir atmosferde bayram, düğün havasında gerçekleşecek" dedi.
Büyük Anadolu Oteli'ndeki kurultay hazırlıklarını inceleyen Erel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, 1 Kasım seçimlerinden sonra MHP'nin tabanında ve teşkilatların her kademesinde görev yapmış insanlar tarafından bir olağanüstü kurultay talebinin ortaya çıktığını ve bu doğrultuda imzalar toplandığını, ancak genel merkezin olağanüstü bir kongreye gitmemesi üzerine, MHP'de mahkeme süreci başladığını ifade etti.
Ayhan Erel, kongrede MHP'nin tüzüğünde yer alan "Olağanüstü büyük kongrelerde seçim yapılamaz" hükmünün değiştirileceğini ve bundan sonraki olağanüstü kongrelerde seçimin yapılabilir, hale geleceğini kaydetti. 

“Yaklaşık 900 delege, 50 bin partili gelecek…”
MHP Çağrı Heyeti Sözcüsü Erel, kongre için büyük bir katılım beklediklerini vurgulayarak, "900 civarında bir üst kurul delegemizin burada olacağını tahmin ediyoruz, bunun ötesinde Türkiye'nin dört bir köşesinden bu tarihi ana şahitlik yapmak üzere, 50 bine yakın partilinin, gönüldaşlarımızın burada olacağını tahmin ediyoruz." dedi.

Türkeş ve Bahçeli’nin posterleri asıldı
Kurultayın yapılacağı Büyük Anadolu Oteli'nin dışı, parti bayraklarıyla donatıldı. Kurultayın gerçekleştirileceği salonda ise delegelerin, partililerin ve basının oturacağı mekanlar belirlendi, salondaki platforma MHP Kurucu Lideri Alparslan Türkeş ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin posterleri de asıldı. 

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2016, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474