banner564

Obama davet gönderdi

Putin, Erdoğan'ı telefonla arayıp kutladı

Obama davet gönderdi
banner598
   Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı seçim sonuçlarının belli olması üzerine Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak zaferini kutladı. Karadeniz kıyısında bulunan Soçi’den Erdoğan’a telefon açan Putin’in, seçim zaferini kutlaması yanı sıra ikili ilişkilere de değindiği Kremlin basın sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada belirtildi. 
    Kremlin’den yapılan açıklamada, “Vladimir Putin, Türkiye tarihinde ilk defa genel halk oylamasıyla yapılan Cumhurbaşkanı seçimlerini kazanan Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferini kutladı. İki ülke lideri seçimlerden sonra ülkelerimiz arasında stratejik partnerliğin daha da geliştirilmesi gerektiği hususunda da ortak görüş belirtti” denildi.

Obama: Sabırsızlıkla bekliyorum
   Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, Cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarını gördüklerini kaydetti. ABD Başkanı Obama'nın, "Başbakan Erdoğan ile bu yeni görevinde çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini" belirten Hayden, Obama'nın aynı şekilde Erdoğan'ın yerine geçecek başbakanla da çalışmayı arzuladığını ifade etti. Hayden, Obama'nın önümüzdeki günlerde Başbakan Erdoğan'ı aramasını beklediklerini de bildirdi.

Merkel: Derinleştirmek özel isteğim
   Almanya Başbakanı Angela Merkel, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdi. Merkel'in gönderdiği mesajda, Almanya ve Türkiye'nin yakın ve güven içinde işbirliğinin olduğunu belirtilerek,  "Ülkelerimiz arasındaki dostça ilişkileri sizinle beraber tüm vatandaşların yararına sürdürmek ve derinleştirmek benim özel isteğim" ifadesini kullandı. Hali hazırda Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgede zorluklarla mücadele ettiği belirtilen mesajda, bu konuda Türkiye'nin büyük önem taşıdığı vurgulandı. Merkel, gönderdiği mesajda Başbakan Erdoğan'a yeni görevinde başarı, dayanıklılık ve güç diledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474