banner564

Hedef tek aday

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından toplanan AK Parti yönetimi, olağanüstü kongrenin 27 Ağustos’da yapılmasına karar verdi

Hedef tek aday
banner598
   AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanarak, olağanüstü kongre tarihini belirledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, olağanüstü kongrenin 27 Ağustos'ta yapılacağını açıkladı.
    Hüseyin Çelik, özetle şunları söyledi: 
“ Cumhurbaşkanlığı seçimi, memleketimize insanımıza demokrasimize hayırlı olsun. Yaz ayları tatili ve hizmet sektörlerinde çalışmak üzere memleketlerinden ayrılan insanlar vardı. Yüzde 73 katılım oranı Avrupa’dakilere göre daha yüksektir. Sonuçlar aşağı yukarı netleşti. Genel Başkanımız yüzde 52 civarı oy aldı. Sonuçların iktidar, muhalefet ve insanımız açısından hayırlı olmasını dilerim. Sayın Başbakanımız halkımız tarafından seçilmişitr. Mazbatasını almadan yemin etmeden fiilen Cumhurbaşkanı değildir. Sayın Gül, 28 Ağustos’a kadar görevine devam edecektir. AK Parti’nin kendi içinden iki cumhurbaşkanı seçmesi halkımızın gösterdiği teveccühden dolayı takdire şayandır.”

‘Gül’ün başımızın üzerinde yeri var’
   Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün partiye dönmesiyle ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:
   “Abdullah Gül’ün partiye dönmesinden daha doğal bir şey yoktur. Bu partide Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık yapmış bir isimdir. Abdullah Gül’e ağabey gözüyle bakıyoruz. Gül’ün başımız üzerinde yeri var. Hasretle kucaklamaya hazırız. Kongre tarihinin Abdullah Gül'ün gidişiyle değil, Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişiyle ilgisi var. Bizim partide bugüne kadar nabız çok iyi belirlenir. Parti içi çekişme yoktur. Ama genelde bir aday ile gittik. Birden fazla aday ile gidilemeyeceğini düşünüyorum. Partimizin teamüllerinden bunu çıkartıyorum. Adayı, 3. dönem kuralına tabii birisi de olabilir. 1. dönem ya da 2. dönem milletvekili olan biri olabilir. Kongrede sadece genel başkanlık seçimi olacak. Tek aday olacak. MKYK üyelerini belirleneceği bir kongre olmayacak.”

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474