banner564

Öcalan’ın arkadaşları değişiyor

İmralı’ya beş yeni mahkûm gönderiliyor

Öcalan’ın arkadaşları değişiyor
banner598
Kandil, devlet heyeti ve hükümetle yapılan görüşmeler ardından HDP heyeti tam kadro olarak İmralı’ya gitti. Heyet İmralı yolundayken Öcalan’ın yanındaki beş mahkûm adadan alınarak başka cezaevlerine nakledilirken yerine Diyarbakır ve Nazilli’den 5 mahkûm gönderileceği bildirildi.  HDP heyeti, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir araya geldikten sonra heyet üyelerinden İdris Baluken ve Ceylan Bağrıyanık önceki gün Kandil’e gitti. Kandil’deki görüşmenin ardından da Baluken, Bağrıyanık, Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Hatip Dicle dün İmralı’ya gitti.  


Silah bırakma konusu
Alınan bilgilere göre, 21 Mart’ta Diyarbakır’da görüntülü ve sesli mesajın netleşmesi için HDP heyeti Öcalan ile uzun bir görüşme yaptı. Görüşmelerin ana gündemini örgütün silah bırakması oluştururken hükümetin 21 Mart’ta Öcalan’ın silah bırakmaya yönelik mesaj vermesini istediği öğrenildi.
Öcalan’ın Nevruz’da silahsızlanma konusunda net bir çağrı yapması durumunda izleme heyetinin hemen çalışmaya başlayacağı, İmralı’da sekretaryanın eş zamanlı olarak kurulacağı ve müzakerelere resmen geçileceği önerisi hükümet tarafından HDP heyeti aracılığıyla Kandil ve İmralı’ya bir süre önce aktarılmıştı. Örgüt yönetimi, sekretarya oluşturulması sonrasında müzakerelere geçilmesi halinde Öcalan ile aracısız bir şekilde doğrudan iletişim kurma talebini bir kez daha gündeme getirirken, talep yine hükümete aktarıldı.

3 isim belli
Öcalan’a sekreterya görevi yapacak olan üç ismin; Nazilli cezaevinde yatan PKK’nın eski “Ortadoğu ve Suriye” sorumlusu Ömer Hayri Konar ile örgütün cezaevi sorumlularından Nasrullah Kuran ve Diyarbakır cezaevinde yatan örgütün cezaevi sorumluları arasında bulunan Sait Yıldırım olduğu ileri sürüldü.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2015, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474