banner564

Önce sohbet sonra eleştiri

Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin Genel Kurulu’nda buluştu

Önce sohbet sonra eleştiri
banner598
Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) Ankara’da dün gerçekleştirilen 26. Olağan Genel Kurulu’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu da bir konuşma yaptı. Başbakan Davutoğlu, genel kurula gelişinde Kılıçdaroğlu ile tokalaşarak bir süre sohbet etti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ekonomik konularda kendisine danıştığı belirtilen eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş ile eleştirdi. 2002 yılında tarımda bazı desteklerin kaldırıldığını hatırlatan Davutoğlu, o sırada salonda bulunan ve kendisini dinleyen Kılıçdaroğlu’na “Bu desteklerin kaldırılmasını da kim planlıyordu? Sayın Kılıçdaroğlu’nun bugünlerde kendisine çokça danıştığı Kemal Derviş planlıyordu. Çiftçilerimize bakışı belli olan bir zihniyet. Hani muhayyel bir iktidarda ‘muhayyel’ diyorum altını çizerek, dışarıdan bakan yapılması düşünülen Kemal Derviş” dedi. Son zamanlarda özellikle muhalefetin Konya ile Hollanda’yı tarım alanında kıyaslamasına ilişkin de Davutoğlu “Konya Ovası’nın sulama kapasitesiyle, Türkiye’nin en az yağış alan yeri Hollanda’nın sulama kapasitesi ve yağış alma oranlarını karşılaştırdığınızda aslında Türkiye’de bir tarım mucizesi yaşanıyor.” iddiasında bulundu.
Ardından kürsüye çıkan Davutoğlu, konuşmasının başında dün hayatını kaybeden sanatçı Zeki Alasya’yı, “Kaybettiğimiz, hepimizin çocukluğumuzdan bugüne tebessümle izlediği, andığı değerli sanatçımız Zeki Alasya’ya Allah’tan rahmet diliyorum, ailesine taziyelerimi sunuyorum.” sözleriyle andı.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474