banner564

Kutsal varlıkları sevindirelim

Sadece bireylerin değil, toplumların yaşamında da büyük öneme sahip annelerimizi bugün unutmayalım

Kutsal varlıkları sevindirelim
banner598
Ülkenin gelecek nesillerini yaratan annelerin Anneler Günü bugün kutlanıyor.
Anneler Günü dolayısıyla ülkedeki siyasiler, örgütler ve belediyeler de mesajlar yayınladı ve annelerin gününü kutladı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, annelerin; sadece bireylerin değil, toplumların yaşamında da büyük öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, bütün annelerin Anneler Günü’nü kutladı. 
Kıbrıs’ta daha güzel koşulları yaratmanın zamanının geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bunu en çok da annelerimiz için sağlamalıyız. Gelecek belirsizliğinden kurtulacak evlatlarıyla bir arada, huzurlu ve güvenli bir yaşam, onlara verebileceğimiz en güzel armağandır” dedi.

Siber: Çok yüce bir değer…
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, annelik duygusuna sahip olanların, yaşamları boyunca karşılık beklemeden, ayrım yapmadan evlatlarına sevgi gösterip, kucakladığını, özveriyle çocuklarını koruduğunu belirtti.
Siber, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bir annenin evladını mutlu görmek, iyi yetiştirmek için gösterdiği ilgi, çaba ve arzunun çok yüce bir değer olduğunu vurguladı.


Denktaş: Huzur içinde yaşamaları önceliğimiz
Başbakan Yardımcısı ve DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, yayınladığı Anneler Günü mesajında, “Kıbrıs Türk kadını, evinin hanımı, erkeğinin can yoldaşı, milli mücadelenin isimsiz kahramanı ve toplum hayatının her kesiminde ve her kademesinde olmanın yanında her şeyden önce annedir. Yaşayan her bir insana can vermiş olan tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlarım” dedi.


Taçoy: Dünyadaki en güzel kelime
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Anneler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Yaşamımızın doğumdan ölüme kadar her anında varlıklarıyla onur duyduğumuz, ihtiyacımız olduğunda desteğini ve ilgisini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz eden sevgi ve şefkatini karşılıksız veren, fedakar annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Taçoy, “Anne” kelimesinin belki de dünyadaki en güzel, en özel ve en anlamlı kelime olduğunu belirtti.

Uluçay: Kelimelerle anlatılamayan fedakarlık
İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, “tüm annelerin din, dil, ırk ayrımı yapmadan kendi çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlayabilmek adına yapmakta olduğu fedakarlığı” selamlayarak, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlarken, hayatta olmayan anneleri de rahmetle andı.
Uluçay Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kelimelerle anlatılamayan fedakarlık ve karşılıksız sevginin sahibi annelerin, en kutsal görev olan annelik görevlerini karşılık beklemeden ve sorumluluk duygusuyla yerine getirdiklerinin inkar edilemez bir gerçek olduğuna vurgu yaptı.


Süheyla Özbengü yılın annesi seçildi
Öte yandan Sosyal Demokrat Parti (SDP) 13 çocuk, 22 torun ve 4 torun çocuğu bulunan Süheyla Özbengü’yü yılın annesi seçtiğini açıkladı.
Açıklamada, SDP Başkanı Tözün Tunalı ile Kadın Kolları Başkanı Figen Seçkin başkanlığındaki heyetin Özbengü’yü evinde ziyaret ederek, plaket, çiçek ve hediye takdim ettiği belirtildi. 

Akıncı: Anne; güven, sevgi ve özveridir
Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) Başkanı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, “biyolojik olsun veya olmasın, annenin; güven, sevgi ve özveri” olduğuna vurgu yaparak, anne kadar güzel bir ülke ve dünya temennisi ile tüm anne ve anne adaylarının Anneler Günü’nü kutladı.

Kimler mesaj yayınladı
Anneler Günü dolayısıyla; Demokrat Parti Ulusal Güçler Kadın Örgütü, Karadeniz Kültür Derneği, Aydınlık Yarınlar Hareketi (AYH), Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü birer mesaj yayınladı.


Gözügüzelli başkan seçildi
Öte yandan Kıbrıs Türk Anneler Derneği’nin önceki gün yapılan 10. Olağan Genel Kurulu’nda dernek yönetimine seçilen üyeler görev dağılımını yaparak başkanlığa Emete Gözügüzelli’yi getirdi.
Görev dağılımı sonucu Ayten Işık’ın eş başkan, Figen Seçkin’in genel sekreter, Raziye Ulaş’ın genel sekreter yardımcısı, Neşe Fellahoğlu’nun muhasip, Edaya Cemal, Ersin Dikerman, Cahide Işık ve Ayten Gazi’nin de faal üyeler olduğu belirtildi.
Dernek Eş Başkanı Ayten Işık yeni yönetimi açıkladığı açıklamasında Anneler Günü’nü de kutladı ve annelerin hak ve sorunları için mücadele kararlılıklarını vurguladı.
Işık, yılın annesi olarak “meçhul anneyi” ilan ettiklerini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473