banner564

Operasyon sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin, Cerablus ve Kuzey Irak'ın ardından Sincar’a da girileceğini söyledi

Operasyon sinyali
banner598

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Suriye'de, Afrin'de, Cerablus'ta şimdi de Kuzey Irak'ta gerekirse Sincar'a gideceğiz. Sincar'da da gereğini yapacağız" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madenci Anıtı Meydanı'nda düzenlenen Zonguldak mitinginde yaptığı konuşmada, “24 Haziran'da güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için Cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Parti'yi desteklemeye var mıyız? Sorusunu sordu. Alanda toplanan kalabalık "evet" cevabını verdi.  Erdoğan, kalabalığın cevabı üzerine, " Rabbim 80 milyon vatandaşımızın tamamını korusun. Rabbim Türkiye'yi ve Türk milletini korusun." diye dua etti. İstiklal Marşı'ndan "Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı, cananı bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda" dizlerini okuyan Erdoğan, kendilerinin yola böyle koyulduğunu anlattı.  İstiklal destanlarının böyle yazıldığını ifade eden Erdoğan, "İstiklal marşı böyle yazıldı. Öyle affedersiniz, Edirne'deki teröristi ziyaret etmek suretiyle milletin karşısına cumhurbaşkanı adayı olarak çıkanlardan olmadık, olmayacağız. “dedi. 

Millet haddini bildirecek
Erdoğan, şehitlerin canlarını verdiği vatanın güvenliği, esenliği ve bekası için çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütüne ne ülke içinde ne de hudutlar dışında asla nefes aldırmayacaklarını söyledi. Son iki yılda gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla terör örgütünün belini kırdıklarını vurgulayan Erdoğan, "Sadece Afrin operasyonlarında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 497, Kuzey Irak'ta 446, yurt içinde 443 bu son aylarda. Peki Sayın İnce, bütün bu operasyonların başındaki bizim kahraman komutanımıza, İsmail Metin Komutanımıza 'senin apoletlerini sökeceğim' diyor. Benim bu milletim bir defa senin gibi haddini bilmez birisine 24 Haziran'da zaten haddini bildirecek. Sen ne zamandan beri Hitler oldun ya?" ifadelerini kullandı.

Gerekirse Sincar'a gideceğiz
Ülkenin sınırları içinde ve dışında yüzlerce teröristi millet için tehdit olmaktan çıkardıklarını, terörü bu ülkenin gündeminden tamamen kaldırmakta kararlı olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: Bir zamanlar olduğu gibi artık terörün kapımıza dayanmasını beklemiyoruz, terör bize gelmeden biz onun kaynağına gidiyoruz. Ne demiştim? 'İnlerine gireceğiz, inlerine'. Girdik mi inlerine? Şimdi onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Milletimin huzurunu bozamayacaklar, milletimi bölemeyecekler, ülkemizi bölemeyecekler. İnşallah terör bizi vurmadan, biz onları ininde vuruyoruz.  Şu anda Suriye'de, Afrin'de, Cerablus'ta şimdi de Kuzey Irak'ta gerekirse Sincar'a gideceğiz. Sincar'da da gereğini yapacağız. 34 yıldır milletimize musallat edinen bu yılanın kafasını adım adım kopartıyoruz. Kendilerini güvende hissettikleri ne kadar dağ, taş, tepe, şehir, kamp varsa hepsini de onların başına geçireceğiz. Afrin'den sonra diğer terör bataklıklarını da kurutmak için gereken adımları atmaya başladık. 34 yıldır bu milletin evlatlarını katletmenin bedelini, elebaşıları başta olmak üzere, tüm teröristlere ödeteceğiz. Şehitlerimizin, gazilerimizin kanları yerde kalmayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474