banner564

Sakıncalı  durum yok

“Kozanköy’de iadesi yapılan arazi 349 metrekare” diyen Mapolar, konu hakkında İçişleri Bakanlığından görüş alındığını belirtti

Sakıncalı  durum yok
banner598

 Fezile A. ÖKSÜZ

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) Başkan Yardımcısı Romans Mapolar, Kuzey Kıbrıs’taki mülkiyetle ilgili taleplerde iade kararının yeni bir uygulama olmadığını ve bugüne kadar 7’si makul sürede, 1’i de çözümden sonra olmak üzere 8 başvuruda iade kararı alındığını belirtti.
Romans Mapolar, Kuzey Kıbrıs’taki mallarla ilgili talepler için etkin bir iç hukuk yolu oluşturmak amacıyla faaliyet gösteren komisyonun iade kararlarının sınırlı sayıda olduğunu ve çok ince elenip sık dokunduktan sonra alındığını söyledi.
Romans Mapolar, TAK muhabirine Taşınmaz Mal Komisyonu’nun aldığı kararlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu; tartışma konusu Kozanköy’deki iadeyle ilgili soruları da yanıtladı.
Romans Mapolar, komisyonun kurulduğu günden bu yana iade kararıyla sonuçlandırdığı 8 dosya bulunduğuna işaret ederek, başvuruların 7’sinin makul sürede, 1’inin ise çözümden sonra iade kararıyla sonuçlandırıldığını kaydetti.
İade kararıyla sonuçlanan başvurularda toplam 460 bin 968 metrekarelik bir alanın söz konusu olduğuna işaret eden Mapolar, komisyonun 13 Mart 2017 tarihli 10150 numaralı kararıyla Kozanköy’de iadesine karar verilen 15 Eylül 2017’de Tapu Dairesi’nde devri yapılan arazinin ise sadece 349 metrekare olduğunu belirtti.
Mapolar, “Söz konusu arazi herhangi bir kimseye tahsis edilmemişti, askeri yönden herhangi bir sakıncası yoktu. Okul ve yol gibi sosyal amaçlı kullanılmamıştı. Kamu düzenini etkileyen bir durum da söz konusu değildi” dedi.
Romans Mapolar, bu gibi talepler geldiğinde İçişleri Bakanlığı’ndan daima görüş aldıklarına işaret ederek, bu dosyada da bunun yapıldığını kaydetti.

Maraş konusu
Kapalı Maraş’ın, Kozanköy benzeri iade kararlarıyla açılacağı yönündeki değerlendirilmelerin sorulması üzerine Mapolar, Kapalı Maraş ile ilgili iddiaların spekülatif olduğunu belirterek, ellerinde Kapalı Maraş ile ilgili başvurular bulunduğunu ancak henüz bir karar alınmadığını söyledi.
Mapolar, “Maraş ile ilgili başvurular da normal başvurular gibi günü geldiğinde değerlendirilecek” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473