banner564

Seçimin en fakirleri

Bağımsız belediye başkan adaylarının 3 tanesi “Bizde harcayacak para yok” diyor

Seçimin en fakirleri
banner598

 Pelin YÜKSELAY 

Siyasi partilerden 2 tanesi bir milyon ve üzerinde bir bütçe ile seçimlere katılırken, bağımsız belediye başkan adaylarından 3 tanesi “harcayacak tek kuruşumuz yok, sponsorluk üstlenen de yok” diyor.
Diyalog’un görüşlerine başvurduğu Lefkoşa Bağımsız Belediye Başkan Adayı Çetin Sadeli,“Seçim harcamam sıfır lira” derken, Değirmenlik Bağımsız Belediye Başkan Adayı Muhtar Ömer Meraklı, “Seçimde ne kadar harcama yapacaksınız?” sorusuna “Para mı var ki harcayım?” sorusuyla yanıt verdi.
Lefkoşa Bağımsız aday Arif Salih Kırdağ 13’üncü kez seçime giren ve bu konuda rekor kıran bir kişi… Kırdağ, “Ne bütçesi kardeşim bizde öyle şey yok. Halkın desteği ile bu kez başkan olacağıma inanıyorum” dedi.

Kim, ne kadar harcıyor? 
Çetin Sadeli (Lefkoşa Bağımsız Belediye Başkan Adayı):
 Sıfır lira… Seçim için bir kuruş bile ayırmış değilim. Ama para harcamadan da seçim propagandası yapıyorum. Gittiğim her yerde büyük ilgi görüyorum. Seçim broşürünü de kendim yaptım.

Ömer Meraklı (Değirmenlik Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı)
Benim cebimde para mı var da harcayım. Seçim bütçesi diye bir şey yok. Sadece bir işadamı sponsor alıp bana bir miktar broşür bastırdı. Ben de onları dağıtacağım. Halk zaten beni tanıyor ve destek belirtiyor.

Arif Salih Kırdağ (Lefkoşa Bağımsız Başkan Adayı)
Bütçem yok. Neyi harcayacağım? Biliyorsunuz devlet, partilere yardım veriyor, partiler seçimlerde o parayı harcıyor ama bağımsızlara hiçbir şey yok. Adalet yok. Bunu da belirtmek isterim. Kendi tanıtım broşürlerimi kendim yapıyorum.

Fırat Ataser (Alsancak Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı)
Açıkçası, şu kadar bütçe ayırdım diyemem. Çalışmalar başladı. Bir miktar tabi ki gidecektir ama bunu seçimler tamamlanmadan bilemeyeceğim. Kendi bütçem yanımda gönüllülerin bayrak, broşür baskısı adına önemli katkısı olmaktadır. Dediğim gibi, belirlediğim bir bütçem yok şu an. 

Mustafa Erk (Gönyeli Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı)
Biliyorsunuz bizim ayırdığımız bütçe, gönüllülerin katkılarından oluşmaktadır. Ben kendi adıma 20 bin TL ayırdım. Ancak bugün gönüllülerimiz 500 lira katkıda bulundu mesela. Seçim sonucunda ben kimin ne kadar verdiğini ve nereye ne kadar harcama yaptığımı açıklayacağım. 

Nidai Güngördü (Girne Bağımsız Başkan Adayı)
Henüz bir bütçe hazırlamadım. Önümüzde daha zaman var. Kimin neye ne kadar para isteyeceğini şimdiden bilemem. Seçimler bittikten sonra, kalem kalem nereye, ne kadar harcama yapıldığını basına duyuracağım. 

Ömer Dalgakıran (Girne Bağımsız Başkan Adayı)
24 Haziran yerel seçimlerine bağımsız aday olarak en iyi şekilde hazırlanmaya çalışmaktayım. Bu süreçte kendim için ayırdığım bütçe 50 bin TL’dir. 50 bin TL’yi aşmadan, çalışmalarımı tamamlayacağımı düşünüyorum. 

Sümer Aygın (Girne Bağımsız Başkan Adayı)
Açıkçası sponsorlarla yürümeye çalışıyoruz. Bunun yanında ailem de yarım etti. Şu an harcamalar bu şekilde yapılıyor. Tahminim 100-150 bin TL’ye ihtiyacımız olacak. Ancak dediğim gibi şu an için böyle bir para yok.

Redif Nurel (Alsancak Bağımsız Başkan Adayı)
Açıkçası bu yola girerken hiç bütçe düşünmedim. Kendime bir bütçe sınırlaması da koymadım. Seçimlerin sonunda sonuç ortaya çıkacaktır. 

Mustafa Aktur ( Lapta Bağımsız Başkan Adayı)
24 Haziran yerel seçimleri için kendi öz kaynaklarımdan 20 bin TL ayırdım. Bunun yanında sponsorlar ve gönüllü bağışçılardan gelen yardımlarla kampanyamı yürütüyorum. 

Akın Akı (Girne Bağımsız Başkan Adayı)
Kendi bütçemden 10 bin TL ayırdı. Seçimlere kadar bu bütçe ile hazırlıklarımı tamamlamayı planlıyorum.  

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2018, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474