banner564

Panik yaşandı

Çanakkale’de meydana gelen 5 nokta şiddetindeki deprem İstanbul’da da hissedildi

Panik yaşandı
banner598

 Merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde saat 21.23'te 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne ve çevre illerde hissedildi. Deprem sonrası bölgede 20 artçı sarsıntı yaşandı. Deprem sebebiyle endişeli anlar yaşayan bazı vatandaşlar sokağa çıktı. Çanakkale Valiliği, "Ayvacık'ta bazı köylerde eski ve oturulmayan binalarda kısmi çatlaklar oluştu. 10'a yakın kişi deprem korkusuyla hastaneye başvurdu" açıklamasında bulundu. Depremin ardından panikleyen vatandaşlar sokaklara çıktı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Türkiye saati ile 21.23'te merkez üssü Ayvacık olan Mw 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 5.10 kilometre derininde meydana gelen bu depremin en yakın yerleşim birimi olan Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine uzaklığı 2.53 kilometredir."

İstanbul Valiliği: Olumsuz bir durum yok
Gaziosmanpaşa'da, 25 yıllık olduğu öğrenilen 4 katlı bir binada merkez üssü Çanakkale Ayvacık olan ve İstanbul'da hissedilen depremin ardından çatlaklar oluştu. Binadakiler polis ve belediye ekiplerince tahliye edildi. Bina çevresi güvenlik şeridiyle kapatıldı. Tahliye edilen bina sakinlerinden bazıları komşularına bazıları ise akrabalarına gitti. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Saat 22.15 itibarıyla GAMER, polis, jandarma, itfaiye, sağlık ve diğer haber merkezleriyle yapılan görüşmelerde, Çanakkale Ayvacık merkezli deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır." denildi.
Foto>deprem fotolarının tümü girecek
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474