banner564

“Pensilvanya ihanet içinde”

Erdoğan, Türkiye Dışişleri yetkililerinin ses kayıtlarının Youtube düşürülmesini, “Bu ahlaksızlıktır, bu adiliktir, bu alçaklıktır, bu namussuzluktur" ifadeleriyle eleştirdi

“Pensilvanya  ihanet içinde”
banner598

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır’da düzenlediği mitingte yaptığı konuşmada Youtube düşen ses kayıtları hakkında; "Dışişleri Bakanlığında ulusal güvenliğimizle ilgili Suriye'de Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili bir görüşme yapılıyor ve bu görüşmeyi bile Youtube'a düşürdüler. Bu ahlaksızlıktır, bu adiliktir, bu alçaklıktır, bu namussuzluktur" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, partisinin İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, BDP'nin siyasi Kürtçülük, MHP'nin siyasi Türkçülük yaptığını, CHP'nin ise kumsalların partisi olduğunu kaydetti.

AK Parti'nin 77 milyonun partisi olduğunu belirten Erdoğan, "Ben Türk'ü Türk olduğu için sevmiyorum, Kürt'ü Kürt olduğu için sevmiyorum, Zaza'yı Zaza olduğu için sevmiyorum, Arap'ı Arap olduğu için sevmiyorum. Lazı, Gürcüyü, Romanı etnik yapılarından dolayı sevmiyorum. Beni yaratan Allah, onları da yarattığı için seviyorum. Farkımız bu. Onun için tek millet diyoruz" dedi.

 

“Bunlar belediyecilikten anlamaz”

Diyarbakır'ın mülki sınırları kapsayacak şekilde büyükşehir olmasına CHP, MHP ve BDP'nin karşı çıktığını dile getiren Erdoğan, "Niye? Bunlar belediyecilikten anlamaz. Diyarbakır'da Allah aşkına belediyecilik hizmetlerini görüyorsunuz, nasıl hizmet? Bu kardeşiniz İstanbul'un belediye başkanlığından geldi. İstanbul çöp dağlarıyla kaplıydı. Susuzluk vardı, hava kirliliği vardı. Çöp temizlendi, hava kirliliği giderildi, susuzluk giderildi 180 kilometreden su getirdik İstanbul'a. Sene 1996" diye konuştu.

 

“BDP’nin derdi başka”

BDP'nin derdinin başka olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunların adındaki barışa bakmayın, bunların barışla alakası yok, demokrasiye bakmayın, bunların demokrasiyle alakası yok. İşleri güçleri bakıyorsunuz 14, 15, 16 yaşındaki çocuklar, dağlara kaçırılıyor. Nasıl bir barış bu? Nasıl bir demokrasi bu? Bizim dağlarla ne işimiz var? Bizim terörle ne işimiz var? Bu vatan 780 bin kilometrekareyle bize yeter.

Bizim başörtümüzle uğraştılar mı? İmam hatiplerin orta kısımlarını kapattılar mı? Meslek liselerini kapattılar mı? Katsayısını getirdiler mi? Üniversiteye benim yavrularım da gidemedi başörtüsünden dolayı. Erkek evladım, onlar da gidemedi kat sayısından dolayı. Şimdi artık başörtüsü sorunu kaldı mı? İstediği gibi okula, üniversiteye gidebiliyor mu? İstediği üniversiteye girebiliyor mu? Bunu kim sağladı, BDP mi sağladı? Biz. Türkiye Cumhuriyeti'nde hangi başbakan Kürt vatandaşına Kürt kardeşim dedi? Benden başka yok. Biz kardeşlik siyaseti yapıyoruz, hizmet siyaseti yapıyoruz."

 

“Bu Pensilvanya ihanet içinde”

Bu seçimin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Size bazı ablalar geliyor mu? Napıyorsunuz? Kovuyorsunuz öyle mi? Ben diyorum ki bizim ablalarımız burada. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? 2 gün. Kapı kapı dolaşacağız, bunları anlatalım. Bu Pensilvanya ihanet içinde. Bugün Youtube'a yine bir şey düşürdüler. Dışişleri Bakanlığında ulusal güvenliğimizle ilgili Suriye'de Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili bir görüşme yapılıyor ve bu görüşme bile Youtube'a düşürdüler. Bu ahlaksızlıktır, bu adiliktir, bu alçaklıktır, bu namussuzluktur. Diyorum ya bunların inine gireceğiz inine. Daha ne olacak? Şu hale bak, bu kadar önemli bir görüşmeyi ortam dinlemesi yaparak sen kime servis yapıyorsun? Bunların dershanelerinde okuyan çocuklarınız varsa alın. Biz size hafta sonlarında Milli Eğitim Bakanlığı olarak ücretsiz takviye kurslarını vereceğiz. Bunlara söğüşlenmeyin, bunlara paranızı vermeyin. Bunların okullarından çocuklarınızı alın, bize okullarımız yeter. Zaten 2015 1 Eylül, tamamıyla bu iş bitiyor. Çok söğüşlediler, semirttiler."

 

"Korkuyu korkutun"

Diyarbakır'da pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, şehirde iki şehir hastanesi yapacaklarını bunlardan birinin 4 ayrı branşta 750 yataklı, diğerinin 3 branşta 400 yataklı olacağını söyledi.

 

Erdoğan, ayrıca 600 yataklı sağlık kampüsü yapacaklarını, her 3 projenin de ihale sürecinin devam ettiğini belirterek, "Biz size aşığız, biz size sevdalıyız. Bunlar ikide bir çıkıyorlar 'Kürtlerin temsilcisiyiz', hadi oradan. Lafla Kürt'ün temsilcisi olmaz. Kürt de benim kardeşim, Türk de benim kardeşim, Zaza da, Arap da. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik" dedi.

"Biz sizin hizmetkarınızız, bu böyle devam edecek" diyen Erdoğan, seçime 2 gün kaldığını belirterek, "2 gün, gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız?" diye sordu. Kalabalıktan yükselen "evet" sesi üzerine Erdoğan, "Ben o zaman Galip Ensarioğlu kardeşimi size emanet ediyorum. Siz Galip kardeşimi başkan yapacaksınız, ben de ona danışmanlık yapacağım" dedi.

 

“İnsan bir kere ölür”

Erdoğan, "Anlatacağım çok şey var ama herhalde sesim sebebiyle bana anlayış göstereceğinize inanıyorum. Fakat bilesiniz ki Galip kardeşimin sadece merkezde hizmeti olmayacak. En ücra köşedeki ilçelerimizi de büyükşehir hizmetine alacak. En ücra köy, kanalizasyonuyla suyuyla büyükşehir hizmetine alınacak. İlçelerle beraber. 'Efendim bizi tehdit ediyorlar.' Böyle bir anlayış var mı? İnsan bir kere ölür, bir kere. Yaratana sığınacağız, çalışacağız. Gerçek barış budur. Gerçek demokrasi budur. Bunu başaracağız" ifadelerini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 00:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474