banner564

Planlar açıklandı

Bakanlar Mevlüt Çavuşoğlu, Abdulhamit Gül, Berat Albayrak ve Süleyman Soylu, Reform Eylem Grubu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu

Planlar açıklandı
banner598

 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Reform Eylem Grubu (REG) Toplantısı, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı'nda düzenlendi. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı. Toplantı sonrası 4 bakan düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Mevlüt Çavuşoğlu: 
Siyasi reform sürecinin hızlandırılması için mutabık kaldık. Daha az bürokrasi ile daha hızlı adımlar atacağız. Avrupa Konseyi ile daha yakın çalışmayı düşünüyoruz. AB ile ilişkilerimizde sonuç alabileceğimiz konulara odaklanacağız. Gümrük Birliği müzakerelerinin tekrar başlatılması, vize serbestisinin hayata geçirilmesi... Vize serbestisinde 7 kriter vardı 6'ya düştü. Vize serbestisi dahil çabalarımızın karşılığını AB'den almak istiyoruz ve siyasi engeller çıkarılmasını istemiyoruz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 6 kriter için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. AB'den terörle mücadelede Türkiye'ye daha fazla destek vermelerini istiyoruz. Bu terör örgütlerinin mevcudiyetine yönelik işbirliği bekliyoruz. Avrupa Birliği ile diyalog toplantılarımız var, bu toplantıları tekrar hayata geçireceğiz. AB'ye üye olalım veya olmayalım reform AK Parti iktidarlarının önceliği olmuştur. Yeni sistemde de reformlar öncelik olmaya devam edecektir.

Abdulhamit Gül: 
Türkiye'nin AB ile diyaloglarının artırılması için toplantı icra ettik. AK Parti iktidarının reformcu duruşu malumdur. Reformların uygulanması için önemli kararlar aldık. Yeni sistemin imkânlarından da yararlanarak yargıya güvenin artacağı ve hızlanacağı bir dönem olacak. 23. ve 24. fasıllar tek tek masaya yatırdık. Yargıda hedef süresi uygulamasının pilot uygulamalarını pazartesi günü başlatacağız. 1 Ocak'tan itibaren bu uygulama hayata geçecek AB ile diyalogları sürdüreceğiz. İnsan hakları ve özgürlükleri geliştirecek çalışmaları artıracağız. 

Berat Albayrak: 
Ağustos ayı başından beri ABD tarafından Türk ekonomisine karşı bir süreç başlatıldı. Ekonomimizi hedef alan açıklamalarla gerginlik üst seviyeye ulaştı. Siyasi saiklerle yapılan saldırı sonrası Avrupa'dan müttefiklik ruhuna yakışır bir şekilde açıklamalar geldi. Bu sürecin Türkiye'nin ekonomik göstergeleriyle açıklanamayacak siyasi adımlar olduğunu bir çok kesimin kabul ettiğini gördük. Adımlar atmaya başladık. Çok daha yoğun bir çalışma sürecini ortaya koyacağız. İhracat ve ithalat rakamları oldukça pozitif bir göstergeyi ortaya koydu. Cari açığımızdaki iyileşme ekonomik dengelenme stratejimizin sac ayaklarımızdan birisi. Cari açığı azaltma öncelikli hedefimiz. 60 milyar liradan fazla borç yeniden yapılandırıldı. 2019 enflasyonla mücadelede güçlü bir yıl olacak. Finansal mimarimizi yeniden inşa ediyoruz. Tüm kurumlarımızın çok daha etkin bir yapıyla yer alacağı çok daha güçlü finansal mimariyle ülkemizi daha güçlü duruma getireceğiz. 

Süleyman Soylu: 
Bu toplantı ülkemizin reform iradesini teyit etmektedir. Toplantıda olumlu bir hava oluştu. Türkiye bir taraftan AB taahhütlerini yerine getirmeye çalışırken bir taraftan terörle mücadele etmektedir. Terör örgütleriyle mücadele iradesi AB güvenliğiyle de alakalıdır. Terörle mücadele, düzensiz göç AB ile temelde alakalıdır. Reform iradesine sarılan bir anlayışı devam ettireceğiz. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473