banner564

Gurur günü

30 Ağustos Zafer Bayramı Türkiye genelinde büyük bir coşkuyla kutlandı

Gurur günü
banner598

 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yurt genelinde törenler düzenlendi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkânı da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, kabine üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve siyaset dünyasından çok sayıda isim Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir'e geldi.

Anıtkabir özel defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere şunları yazdı:
“Bugün millet olarak bağımsızlığımızın müjdesi olan Büyük Zafer'in 96’ncı yıl dönümünü büyük bir gururla idrak ediyoruz. Tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı'nın liderliğinde sürdürülen destansı bir mücadelenin meyvesi olan bu zafer, şanlı tarihimizin altın halkalarından biridir.
Türk milleti şehitlerimizin fedakârlıklarından, gazilerimizin cesaretinden, binlerce yıla sari kadim değerlerinden aldığı ilhamla 96 yıl önce olduğu gibi bugün de istiklaline canı pahasına sahip çıkmaktadır.
Ülkemizin egemenliğine yönelik son zamanlarda artan tehdit, ihlal ve saldırılar bizi ideallerimizden ve hedeflerimizden asla alıkoyamayacaktır.
Ruhun şad olsun.”

Yurt genelinde bayram coşkusu
Yurt genelinde düzenlenen törenler renkli görüntülerle ortaya çıktı. Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı ilk olarak Atatürk Anıtı önünde başladı. Samsun Valisi Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. İstanbul Taksim Meydanı'ndaki tören de mutlu anlar yaşandı. Meydanda tören düzenlenirken, orada bulunanlar töreni ilgiyle izledi. Özel harekât polisleri anıt çevresinde ve binaların çatılarında hazır bekledi. Çelenklerin Cumhuriyet Anıtına bırakılması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. İzmir'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü, coşkuyla kutlandı. Töreni izleyen minikler ellerindeki Türk bayraklarıyla coşkuya ortak oldu, büyükler de cep telefonlarıyla görüntü almaya çalıştı.30 Ağustos Zafer Bayramı yurdun diğer yerlerinde de çeşitli gösterilerle kutlandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473