banner564

Referandum sinyali verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa konusunda gerekirse halkın görüşüne başvurulacağını ifade etti

Referandum  sinyali verdi
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2'nci Mülki İdare Amirleri Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Biz ABD ile NATO'da beraber değil miyiz? Senin dostun biz miyiz yoksa YPG mi PYD mi? O zaman çık, bunu da açıkla. 'Dostum YPG'ye silah yardımı yapıyorum' de. 'Dostum PYD'ye silah yardımı yapıyorum' de. Bunu da bilelim. Bilelim ki ondan sonra bu meseleleri sizinle konuşmamıza da gerek kalmasın" dedi. 
Yeni Anayasa konusunda gerekirse halkın görüşüne başvurulması gerektiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ey parlamentodaki saygın üyeler, gelin bir karar alın. Deyin ki biz millete gideceğiz. Millete gidin. Bakın bakalım millet size ne diyor. Hazırlayın sunun millete. Millet evet diyorsa egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi? Siz Atatürkçü değil miydiniz? Atatürkçü olduğunuza göre haydi millete gidelim ve millet bu kararı versin diyelim. Milletin verdiği karara da uyalım. Bunun başka çıkış yolu olmaz. Çünkü burası iş tıkama yeridir. Bu parlamentoya saygısızlıktır. Kim bu konuda tıkaç vazifesi görürse millete hesabını verir. Başkanlık sistemi de inşallah bu şekilde hayata geçecek. Millet başkanlık sistemini istemiyor, benim milletim başkanlık sistemini istemiyorsa bizim milletimize söyleyeceğimiz bir şeyimiz yoktur. Onu da öper başımıza koyarız"

"Senin dostun biz miyiz yoksa YPG mi PYD mi?"
PYD'ye yönelik açıklamalarından dolayı ABD'yi eleştiren Erdoğan, "Şu anda PYD'ye, YPG'ye hala terör örgütü diyemeyen veya demiyen 'YPG'ye desteğimiz sürecektir' diyen ABD'yi de anlamakta zorlanıyorum. Terör örgütü PKK'nın bütün kayıtlarında PYD'nin kurucusunun, YPG'nin kurucusunun kim olduğu bellidir. Biz ABD ile NATO'da beraber değil miyiz? Senin dostun biz miyiz yoksa YPG mi PYD mi? O zaman çık, bunu da açıkla. 'Dostum YPG'ye silah yardımı yapıyorum' de. 'Dostum PYD'ye silah yardımı yapıyorum' de. Bunu da bilelim. Bilelim ki ondan sonra bu meseleleri sizinle konuşmamıza da gerek kalmasın. Gizli kapılar arkasında bazı şeylerin konuşulması bizleri üzmektedir. Dost, dostluğunun gereğini yapmalıdır. Biz dost bildiğimize gereğini yaparız. Ama bizi dost olarak görmeyenler lütfen açıkça, net bunu ifade etsinler" açıklamasında bulundu.
İyi terörist, kötü terörist ayrımı olmadığını savunan Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Suriye'de dün de bugün de demokrasiyi savunuyoruz. İlk gün ne diyorsak bugün de aynısını söylüyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin Esad ve destekçilerinin devlet terörüyle PYD'den DAİŞ'e kadar çeşitli terör örgütleri arasında bir tercihe zorlanamayacağını ifade ediyoruz. Suriye halkını '40 katır mı, 40 satır mı' tercihine zorlayanlar insanlıktan nasibini almamış olanlardır. İyi terörist kötü terörist yoktur. El Nusra ile El Kaide arasındaki ilişki neyse PKK ile PYD arasındaki ilişki de odur. DAİŞ söz konusu olduğunda adeta dünyayı yıkmayı göze alanlar PYD ve YPG terör örgütünün yanında yer alarak samimiyetsizliklerini gösteriyor."

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473