banner564

Yazıklar olsun

İskele Boğazında 20 yıldan beri atıl vaziyette bulunan müthiş manzaralı Sea View Oteli talan edildi, yıkılmaya yüz tuttu

Yazıklar olsun
banner598

 Abdullah SUİÇMEZ

Bir zamanlar İskele bölgesinin istihdam kapılarından biri olan müthiş deniz manzaralı Sea View Oteli 1999 yılından bu yana atıl durumda. 
1989 yılında yapılan ve 10 yıl boyunca İskele’ye hayat veren 64 odalı otel, 1999 yılı sonrasında deyim yerindeyse adeta yağmalandı ve bugün yılanların yaşam alanı oldu.
İskele Boğaz bölgesi sakinleri otelin bir şekilde ya eski haline getirilmesini ya da tamamen yıkılarak ortadan kaldırılmasını istiyor. Zira yıkılmaya yüz tutmuş binanın hemen yanı başında çocuk parkı bulunuyor ve oyun için buraya giden çocukların aileleri büyük korku yaşıyor.
   Otelin 350 bin Sterlin borcu olduğunu belirten İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu “Biz buraya talibiz. İlgili yerlere başvurularımızı da yaptık ama yanıt alamadık” dedi.
   Diyalog’a konuşan Muhtar Bohur Özoğlu ise yetkililere çağrıda bulunarak acil önlem alınmasını istedi.
   Özoğlu şöyle dedi:
   “Sea View Otel 1999 yılından itibaren kapalı duruyor. Limasol Bankasına ipotekliydi. Devlet Emlak, 2011 yılında otel içerisindeki eşyalarla ihaleye çıktı. 2015-16 yılında tekrardan ihaleye çıkıldı ve yağmalandı. İçerisindeki palmiye ağaçları dahi sökülerek başka yere götürüldü. İçler acısı bir durumda.  Gelmiş geçmiş hükümetler ilgisiz kalarak bir enkaz bıraktılar burada. Enkaz halinde bir otel, atıl durumda bekliyor. Devlet Emlak Malzeme Dairesi Müdürü, Otel’in borcundan dolayı kimsenin talip olmadığını söyledi. Belediye buraya talep oldu, ihale aşamasında olduğu söylendi. Gelmiş geçmiş hükümetler otelin enkaz hale gelmesine seyirci kaldı. Çocuklar saklambaç oynamak için otelini çerisinde giriyor. Allah korusun çocuklar düşse bir kaza olsa kim hesabını verecek. Hangi bakanlık ilgileniyorsa bu konu ile bir an önce gerekeni yapsın. 
Osman Kırçiçek-  Turnalar Muhtarı
Otelde 11 yıl çalıştım. O kadar güzel bir otel ki her odası denizi görür. 64 tane odası vardı. 1999 yılında kapatıldı bir daha da açılmadı. 
Özgül Akgül 
Her sabah yürüyüş yapıyorum ancak atıl durumdaki otel nedeniyle göz zevkimiz bozuluyor. Burayı ya yıksınlar ya da birisine işletmeye versinler. Bir sürü güvercinler yaşıyor, güvercinin olduğu yerde yılanlar olur. Parka veya evlere yılanlar girerse kim hesabını verecek.  
Hasan Sadıkoğlu (İskele Belediye Başkanı)
Sea View Otel yaklaşık 20 yıldır atıl bir vaziyette duruyor. Bina ekonomik ömrünü tamamladı, bölgemiz adına da kirlilik yaratıyor. Bina, Devlet Emlak Dairesi’ne ait ve biz otele talip olduğumuzu dilekçe ile bildirdik. Borcun yapılandırılmasına kadar görüşmeler yapıldı. Otel’in  Limasol Bankası’na 350 bin sterlin TL borcu var. Yapılandırma ile talip olduk otele. Otel mermerlere kadar yağmalandı. 
Biray Hamzaoğluları (CTP Milletvekili)
Sea View Otel kimindir mal sahibi kimdir? Yaşlı bakım evi olarak dizayn edilecekti. Ancak çok pahalıya mal olacağı ve sağlık bakanlığının altından kalkamayacağı dile getirildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473