banner564

“Rezil kepaze oldu”

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına "O kağıtların ne olduğunu bir kendisi bir de onu eline tutuşturanlar biliyor” diyerek cevap verdi

“Rezil kepaze oldu”
banner598
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kılıçdaroğlu, bir ara şahsımla alakalı 'İsviçre'de hesaplarım olduğunu' söyleyip durdu. Kendisini ispata davet ettiğimde belge gösteremedi, rezil kepaze oldu" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de Orman Bakanlığı Toplu Açılış Töreni'nde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt verdi, "O kağıtların ne olduğunu bir kendisi bir de onu eline tutuşturanlar biliyor. Bu zatın ilk iftira atışı değil" dedi, Kılıçdaroğlu'nun ispat etmesi durumunda siyaseti bırakacağını yineledi.
Erdoğan, "Grup toplantısında çıktı, yurt dışındaki bir şirkete şu kişi şu kadar milyon dolar para gönderdi diye bir takım yine sözler söyledi. Elindeki bir tomar kağıdı sallayarak da ‘işte dekontları da bunlar’ dedi. Tabi dekont dediği kağıtları, ne gazetecilere ne adli makamlara vermedi. Avukatlar hemen anında kendisine bunu ilgili savcılığa lütfen veriniz, medyaya veriniz dedi” ifadelerini kullandı.

“Rezil kepaze oldu”
Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:
“Bir ara şahsımla alakalı 'İsviçre'de hesaplarım olduğunu' söyleyip durdu. Kendisini ispata davet ettiğimde belge gösteremedi, rezil kepaze oldu. Kendisine çok açık, net söyledim. İspat et, ben bu görevi bırakacağım, Başbakanlıktan çekileceğim dedim. İspat yok. Şimdi bu defa aynısını söylüyor. İspat et, ispat ettiğin anda ben Cumhurbaşkanlığını, siyaseti bırakacağım dedim. Ama sen de CHP'nin başına bela olmaktan çekil, bu milletin başına da bela olmaktan çekil."
Erdoğan, “Ve o kağıtların ne olduğunu şimdilik bir kendisi, bir de onları bu zatın eline tutuşturanlar biliyor. Tabi bu zatın ilk iftira atışı değil" diye konuştu. 
Erdoğan, "Aslında ticaretle uğraşan birisi yurtiçinde de yurtdışında da şirket kurar satar para havale eder alır. Bu 5 isim, asla o zikrettiği şirkete veya yere para göndermiş de değil. Tam aksine, mevcut şirketlerini satmaları sebebiyle onlara para geldi, oraya para gitmedi. Burada ismi geçen kardeşlerim, eniştem, dünürüm ve diğerleri, üst düzeyden zaten davalarını açacaklar ve hukuki olarak bu işin mücadelesini verip, yakasından bu adamın düşmeyecekler" dedi.
İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
“Büyükşehir belediye başkanlığım döneminde İstanbul susuzluktan kıvranıyordu. Ve tabi o zaman bu kardeşiniz de belediyeyi CHP’den almıştı. İSKİ’nin başında da tabi ki CHP’li belediye başkanının atamış olduğu bir genel müdür vardı, tabi görevden aldık yerine de Veysel hocamızı genel müdür yaptık. Ve İSKİ’yi Veysel hocamızla birlikte ayağa kaldırdık.
     
“Akşam başka sabah başka hayatı yalan”
Ama bu Kılıçdaroğlu bunları bilmiyor ki, takip etmiyor ki. Akşam başka sabah başka, hayatı yalan. Üniversite sayımızı 75’ten 185’e ulaştırdık. Acaba bundan haberi var mı?
Marmaray gibi, Avrasya Tüneli gibi, Osmangazi Köprüsü gibi, Bakü Tiflis Kars gibi dev projelere biz imza attık ve hayata geçirdik. Haberin var mı Kılıçdaroğlu?
Türkiye’nin IMF’ye olan borcu 23,5 milyar dolardı, 2013 Türkiye’nin IMF’ye borcu yok. Kılıçdaroğlu bundan haberin var mı? Biz bir daha IMF’den borç almadık. Ey Kılıçdaroğlu duy duy. Kulağın var duymazsın, ağzın var hakikati konuşamazsın.

“ABD’de kurulan kumpasın bizzat içindeler”
Grubumuzda bilmem kaç tane FETÖ’cü vekili açıklayacağını söylemiş, bu sözünü yutmuştu. Şimdi Amerika’da FETÖ’cü vekillerin hangi partiden olduğu ortaya çıkıyor. Yargının yakalama kararı verdiği CHP’li iki tane milletvekili. ABD’de kurulan kumpasın bizzat içindeler. Ana muhalefet bunun yükünü daha çekemez, çekmemeli. Bunun adı ana muhalefet değil, ana hıyanettir.

“İfade edilen isimlerin çoğu, ticaretle uğraşıyor”
O kürsüden salladığın her kağıt, ya yalan ya yanlış çıktı. İfade edilen isimlerin çoğu, ticaretle uğraşan, şirketler kuran iş adamlarıdır. Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı değilken, başbakan değilken de bu insanlarla ticaretle uğraşıyor, milyonlarca liralık işler yapıyordu.
Bu zat önce, şahsımın, çocuklarımın, dünürümün, eski özel kalem müdürüm diye ifade ettiği o şahıs benim özel kalem müdürüm hiçbir zaman olmadı. Böyle bir yalan olur mu? Zerre kadar sende şahsiyet varsa, Mustafa Gündoğan bana ne zaman özel kalem müdürlüğü yapmış, çık bunu ispat et.

“Yurtdışına giden tek kuruş yok”
Belki anlamamış diye bir kez daha tekrarlıyorum. Yurt dışına giden tek kuruş yok. Dolayısıyla bu zatın söylediği yalan mı? Yalan. Bu zat bir kez daha müfteri durumuna düştü mü? Düştü. Peki yüzü kızaracak mı? hiç sanmıyorum. Maşallah kendisinde manda derisi gibi yüz var. özür dileyecek mi? Gereğini yerine getirecek mi? bugüne kadar yapmadı, yapacağını da sanmıyorum.

“Suriyelilere harcanan paraya takmış”
Suriyelilere sadece sadece kamu kuruluşları, STK’lar yardım etmiyor. Asıl büyük yardımı milletimiz yapıyor. Tüm bunları topladığımızda karşımızda uluslararası standartlara göre yapılmış 30 milyar dolarlık meblağ çıkıyor. AFAD, Maliye Bakanlığı’nın hesaplama yöntemleriyle ortaya çıkmaktadır. 

“Ben de ayrıca tekrar buna yeniden bir dava açacağım”
Bizim de milletimizin de eli her zaman bu zatın yakasında olacaktır. Şu anda beş kişilik, ismi geçen beş kişi, beş arkadaşımız onlar en üst düzeyden zaten davalarını açacaklar ve hukuki olarak bu işin mücadelesini verip yakasından bu adamın düşmeyecekler. Yargı da bu hak aranacaktır. Ve ben de ayrıca tekrar buna yeniden bir dava açacağım. Ben de hukukta hakkımızı yeniden aramanın peşinde olacağım. Sizlerin ve milletimin vaktini böyle bir konuyla ve zatla aldığım için haklarınızı helal etmenizi istiyorum.”

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473