banner564

‘Sabrımız taştı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye karşı taciz atışlarının sürdüğünü belirterek, Fırat'ın doğusuna harekât düzenleyeceklerini açıkladı

‘Sabrımız taştı’
banner598

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin'e, Cerablus'a, El-Bab'a girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ve ABD ile paylaştık. Biz bir yere kadar sabrederiz. Bu sabrın da bir süresi var" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu açılışında konuştu. Suriye’ye yönelik yeni bir operasyon hazırlığı olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Suriye topraklarından ülkemize yönelik tehditleri kaynağından engellemek için harekete geçtiğimizde ‘Afrin’e girmeyin’ diye gözdağı vermenin peşindeydiler. Afrin’e girdik, El Bab’a, Cerablus’a girdik. Şimdi de Fırat’ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ile paylaştık, ABD ile paylaştık. Çünkü oralardan bize taciz atışları devam ettikçe sessiz kalmamız mümkün değildir” dedi.

Mücadele vereceğiz
Teröre karşı mücadelede kararlı olduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:
 “İşte ülkemizin S-400 hava sistemleri alma sürecinde maruz kaldığımız tehditlere karşı sessiz kaldığımızda, alenen karşı tarafın yanında yer alıyorlardı. Hiçbir mücadelede yanımızda yer almadığı gibi kur oranlarını bize karşı silah olarak kullandı, hiçbir şey olmamış gibi, ‘Milli gelir hep aynı yerde’ demesi arsızlıktan öte bir şeydir. Mert dayanır namert kaçar. Biz ülkemizin hakkının geleceğinin söz konusu olduğu her yerde aslanlar gibi mücadele ettik. Etmeyi sürdüreceğiz, teröre karşı bu denli büyük bir mücadeleyi veriyoruz. Teröre karşı verdiğimiz mücadelede, leblebi veya çekirdek mi kullanıyoruz? Bunun maliyeti yok mu? Var ama bunu yapmak zorundayız. Niye? Milletimizin huzuru için yapmak zorundayız. PKK’ya karşı, PYD’ye, FETÖ’ye, DEAŞ’a karşı mücadele veriyoruz ve vereceğiz.” 

Faiz daha da inecek
Konuşmasında ekonomiye de değinen Erdoğan, şunları söyledi:
“Merkez Bankası faizleri indirdi, daha da inecek. Müjdeyi veriyorum, enflasyon da düşecek. Yatırımcı kardeşlerime sesleniyorum; artık mevcut yatırımlarınızı genişletin. İstihdamı da artırın. Döviz kuru artık belli bir seviyenin üzerine çıkamıyor. Tüm vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum, herkes artık ekonomimizle ilgili spekülasyonlara kulaklarını tıkayıp, işine gücüne bakmalıdır. Önümüzdeki 1 yılı kazasız belasız geride bıraktığımızda yeni bir şahlanış dönemine gireceğiz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473