banner564

Salı günü  gergin geçti

Siyasi parti liderleri, her hafta olduğu gibi kürsüye çıktı, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ‘atışması’ gündemin ilk sırasına oturdu

Salı günü  gergin geçti
banner598

 Siyasi parti liderleri, her hafta salı günü TBMM'de yapılan grup toplantılarında birbirlerine sert sözlerle yükleniyor. Partilerinin dünkü grup toplantılarına da AKP lideri Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasında geçen 'ekonomi' tartışması damga vurdu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ekonomideki son durumu "İşsizlik, işsizlik, işsizlik. Millet işsizlikten kendini yakıyor" diye özetlerken Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan ise tüm bu eleştirilere "Bunların dünyadan haberi yok" diye yanıt verdi. İşte AKP lideri Erdoğan'ın saat 12.00'de Kılıçdaroğlu'nun ise hemen arkasından saat 13.30'da kürsüye çıkarak gerçekleştirdikleri o 'atışmadan' özetler;

Erdoğan: Ana muhalefet koltuğu münhal durumda
Konuşmasında Meclis’teki bütçe görüşmelerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Meclis’teki ana muhalefet koltuğu münhal durumdadır. Böyle bir ana muhalefet olmaz. Bunların o edep, adaptan yoksun, kavgacı ruhuyla muhalefet olmaz. Ve oradaki kullandıkları ifadeler, Cumhurbaşkanından, bakanlarımıza kadar kullandıkları ifadeler gerçekten yenilir yutulur değil. Aynı ifadelerle onlara cevap vermek, zaten bizim haddimize değil. Hele hele Milli Savunma Bakanımıza yapılan hakaretler, yenilir yutulur hakaretler değildir. Bu edep yoksunu kişilerden ne yazık ki ana muhalefetin orada genel başkan yardımcısı var veya sıfatı nedir doğru dürüst bilmiyorum, bilmeme de gerek yok zaten, bu adamlarla düşünebiliyor musunuz ana muhalefet politika yapıyor. Varamazsınız bir yere” diye konuştu.

“Terör örgütüyle el ele yürürler”
CHP’yi eleştirerek sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar yeri gelir terör örgütüyle el ele, kol kola yürürler. Yeri gelir onların diliyle konuşurlar, yeri gelir bu vatana bu millete onların ağzıyla saldırırlar, yeri gelir teröristlerin ileri gelenlerini bakarsınız cezaevlerinde ziyaret ederler. Niye? Bunların öyle bir hassasiyeti yok. Tüm enerjisini, eline geçen her fırsatı şiddeti, sokak terörünü ve bölücü yandaşlarını aklamak için kullanan bir ana muhalefet partisi ülkemizin ve demokrasimizin gelişmesi önündeki en büyük engeldir” dedi.
“Elbette biz bölücü terör örgütünün Meclis’teki taşeronlarının asıl karın ağrılarının farkındayız.” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; “Bunun içinde onların söylediklerini, hakaretlerini, çirkefliklerini dikkate almıyoruz. Onların, Kandil’deki terör baronlarından icazet almadan tek bir kelime dahi edemediklerini gayet iyi biliyoruz. Şu anda açıklamıyorum ama bugün, yarın sizlere bu konuda da gayet önemli müjdeler verebiliriz. Onlardan demokrasimiz adına da bir katkı beklemiyoruz. Meclis’te bulunma sebepleri Türkiye’nin önünü açacak bütün projeleri sabote etmek olanların milletimizin birlik ve beraberliğine katkıda bulunmaları elbette mümkün değildir. 2019 bütçesinin içeriği, hedefleri, Türkiye’ye kazandıracakları itibariyle bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarını rahatsız etmesi gayet doğaldır. Bizim asıl merak ettiğimiz CHP’nin rahatsızlığıdır. Her açıdan ülkemizi bir adım daha ileriye taşıyacak bu bütçeden ne için CHP milletvekilleri rahatsızlık duyuyor? Neden CHP sözcüleri bölücü terör örgütün uzantılarıyla aynı argümanları, aynı dili kullanarak bütçeye saldırıyor? Bu soruları sadece biz değil en başta CHP’ye oy vermiş vatandaşlarımız olmak üzere 81 milyonun tamamı soruyor ve cevaplarını da merak ediyor. Anlaşılan CHP’liler seçim ittifakı kurarak Meclis’e taşıdıkları bölücü örgütün uzantılarıyla mesai yaparak giderek onlara benzemeye başladılar.”

‘Bunların dünyadan haberi yok’
CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın ekonomiye ilişkin açıklamalarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ana muhalefetin sözcüsü, ‘Esnaf kepenklerini kapattı, çiftçi tarlalarını satıyor’ diyor. Sen size ait olan hayali bütçeden konuşuyorsun. Bugüne kadar sürekli olarak çiftçimizin, esnafımızın yanında olduk. Şöyle iş bilen adamlarınıza bir sorun da, güya sözcüleri de bu işten anlar havalarda dolaşıyor, bir sor bakalım, TOBB’a sor, TİM’e sor, oralardan bir araştır. Ne kadar, bu yıl içinde kaç esnaf veya şirket faaliyete girdi, ne kadar da kapandı? Sana nasıl bir rakam verecekler? Ben söyleyeyim sana; altı açıldıysa bir kapandı. Ya biz böyle çalışıyoruz ama bunların dünyadan haberi yok…”
Kılıçdaroğlu: Bu bütçe vatandaşa bir şey getirmiyor
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı’nda TBMM Genel Kurulu´nda kabul edilen 2019 Mali Yılı Bütçesi’ni değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Bu bütçe vatandaşa bir şey getirmiyor. Tefecilere hizmet eden bir bütçedir. 2019 Yılı Bütçesi AK Parti ve MHP’nin verdiği oylarla kabul edildi. Çalışanların yüzde 40’ı asgari ücretle geçiniyor. Bu bütçe asgari ücretin altında çalışan 1 milyon 800 bin işçiye bir şey veriyor mu? Hiçbir şey. İnşaat işçileri borç para dileniyor. Çöpten kağıt toplayanlar, mevsimlik işçiler nasıl geçiniyorlar? Bunların sözcüsü biziz. Halkı için mücadele eden partilere her zaman saygım var; ama cebi için çalışanlara ‘Dur’ demek zorundayız” dedi.
2019 yılı bütçesinin AKP ve MHP’nin verdiği oylarla kabul edildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu bütçenin vatandaşa bir şey getirmediğini, tefecilere hizmet eden bir bütçe olduğunu savundu.

CHP’li belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 lira
Kılıçdaroğlu, “Asgari ücreti 2 bin 20 lira açıklamışlar, niye 2 bin 200 lira değil? Onu da Kılıçdaroğlu 2 bin 200 lira dedi acaba buna denk getirirsek sesini keser mi diye. Kesmem. 2 bin 200 lirayı 1 Ocak’tan itibaren CHP'nin bütün belediyelerinde uygulayacağız. Kazanacağımız bütün belediyelerdeki işçilere de o sözü veriyoruz. Ocak ile mart arasındaki farkı da vereceğiz. Hiçbir işçinin kılına dokunmayacağız” açıklamasında bulundu. Bu bütçenin emekliye, çiftçiye hiçbir şey getirmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, çiftçinin 154 milyar lira AKP hükümetlerinden alacağı olduğunu iddia etti.

“Dışarıdan yönetilen bir iktidar…”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerini değerlendirirken, “Dışarıdan yönetilen bir iktidarla karşı karşıyayız. Şimdi yeni bir tezgah kurdular. Netanyahu’ya diyorlar ki ‘O seni, sen de Erdoğan’ı kötülesin’. Orada da seçim var, burada da var. Al tekke, ver külah. Sen bu kadar Netanyahu’ya kızıyorsan damadını neden İsrail’e gönderdin? Ne işi var? Neyin pazarlığını yapıyordu? Türkiye’nin sömürülmesiyle karşı karşıyayız. Batı şunu biliyor. ‘Bize en işe yarayan Erdoğan’dır’. ‘Faiz yükselt’ diyoruz, yükseltiyor. Alt tekke ver, külah; yola devam ediyorlar. Halkı kandırıyorlar. Türkiye´nin sömürülmesi üzerine bir tezgah içindeyiz” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474