banner564

Öksüzoğlu’nun  şiirleri okundu

Vadili’de, Şehitler Haftası’na yönelik anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi 

Öksüzoğlu’nun  şiirleri okundu
banner598

 Abdullah SUİÇMEZ

21 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Vadili köyünde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, Enformasyon Dairesi eski müdürlerinden, yazar Oktay Öksüzoğlu’nun şiirleri okundu.
   Vadili İlkokulu ve öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Mehmet Adahan, bölgelerinde şehit olanların isimlerini andı, tüm şehitlere rahmet diledi.
   Eserlerinin sunumu sonrasında söz alan Oktay Öksüzoğlu ise Vadili ile ilgili anılarını paylaştı: 
   “Ben bu köyün topraklarında mutluluk içinde yaşadım. Vadili Köyü’nde ilkokul 2. Sınıftan beri yaşıyorum ve o dönemden beri buraya hayrandım. Mesarya’nın nahiye merkezi olan bu köye çocukluğum boyunca aşıktım. İlkokul öğretmenim, Hasan Rıfat Bey, o dönem 800 hanelik Vadili halkının sokak sokak hangi evde kimlerin kaldığımı öğrendiğinde hayretler içinde kaldı. Beni takdir etmişti. İleride büyük adam olacağım yönünde bir öngörüde bulunmuştu. 30 yıllık fiili hizmet yılımı Kıbrıs’ta tamamladıktan sonra, Türkiye Milli Güvenlik Kurulu’nda 18 yıl boyunca kültür ve sanat başdanışmanlığı yaptım.  Vadili Türklerini görevim boyunca her zaman dile getirdim. Atatürk’ün kurtuluş savaşı döneminden beri Vadili Türkleri varoluş mücadelesine civar köyleri de dahil her zaman katkı koymaya gayret göstermiştir. Vadili köyünden gençler de kurtuluş mücadelesine gençler göndermiştir.  Atatürk’ün ordusunda Kıbrıslı generaller vardı. Bu köy,  Türk milletinin gurur duyacağı insanlar yetiştirmiştir. Yazdığım kitaplarımda da bu kahramanlıkları da dile getirerek gençlere bıraktım.   8 yıl 7 ay mücahitlik de yaptım. Kıbrıs Türk halkı, Türkiye’nin de yardımıyla nasıl direndiğini ve devlet haline geldiğini hazırladığım destanımda da anlattım.”  
Etkinlik günün anlam ve önemini anlatan sinevizyon gösterisi ile son buldu 
Vadili’de, Şehitler Haftası’na yönelik anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473