banner564

“Şartlar eşit değil”

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın, devletin olanaklarını kullandığını savundu

“Şartlar eşit değil”
banner598
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim çalışmalarına destek amacıyla Tokat'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanlığı'nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçimine ilişkin raporunun hatırlatılması üzerine, seçim kampanyasının eşit şartlarda olmadığının herkes tarafından bilindiğini savundu.

“Benim ödediğim vergilerle”
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sürecinde devletin bütün imkanlarını kullandığını iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Benim ödediğim vergiyle propagandasını yapıyor. Ben o vergiyi niye ödedim? 'Erdoğan gitsin propaganda yapsın' diye değil. Vergiyi, 'ülkede gelir dağılımında adaletsizlik varsa bu giderilsin, işsizlik varsa bu giderilsin, aç-yoksul varsa açlığı, yoksulluğu giderilsin' diye ödedim. Altında arabası, uçağı, parası, her şeyi var. Devletin valisi, kaymakamı, emniyet müdürü, herkes, Erdoğan için çalışıyor. Böyle bir seçim sistemi olur mu? Bunun adaletsiz olduğunu biz de biliyoruz, bütün dünya da görüyor zaten. Bakın şimdi her tarafta Erdoğan'ın posterleri var. Bu neyi akla getiriyor biliyor musunuz? 1940'ların Almanyasını, Mussoli'nin İtalyasını… Orada da sadece diktatörlerin resimleri olurdu. Nereye giderseniz böyle bir tablo olur mu? Hangi eşit şartlardan söz ediyoruz. Birisi iman kuvvetiyle, bilgisiyle, birikimiyle yola çıkmış 'adil bir seçim olsun, tarafsız bir cumhurbaşkanı olsun' diye propaganda yapıyor, öbürü Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün imkanlarını seferber etmiş, valiyi, kaymakamı, bürokrasiyi seferber etmiş, o da seçime gidiyor. Bunun haksız olduğunu bütün dünya görüyor. AGİT'in de bu konuda rapor vermesi kadar doğal bir şey zaten olamaz."

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2014, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474