banner564

Terör durmuyor

Mardin ve Şırnak’ta PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda, iki güvenlik görevlisi şehit oldu

Terör durmuyor
banner598
Mardin’in Midyat ilçesinde, devriye görevi yapan polis aracına terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda, bir polis şehit oldu, bir polis ağır yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesinde devriye görevi yapan 47 LC 358 plakalı sivil polis aracına karşı yönden gelen minibüsteki terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.
Olayda araçta bulunan 2 polis ağır yaralandı.
Midyat Devlet Hastanesine kaldırılan polis memurlarından biri tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Diğer polis memurunun tedavisi ise sürüyor.
İlçede saldırının ardından kaçan terör örgütü mensuplarının yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Öte yandan Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince açılan hendekleri kapatmak isteyen güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen 24 yaşındaki Muhammed Onur Demir'in cenazesi memleketine getirildi.
Demir'in naaşı Diyarbakır'dan askeri kargo uçağıyla Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na getirildi. Şehidin cenazesini baba Sefer, anne Kiraz Demir, kardeşi, yakınları ile Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, diğer ilgililerle meslektaşları karşıladı.
Baba Sefer ve anne Kiraz Demir, şehidin cenazesi getirilirken güçlükle ayakta durabildi. Şehidin cenazesi  Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı.
Şehit Demir için bugün saat 11.00'de İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlenecek. Demir'in naaşı Ulu Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığındaki Polis Şehitliği'ne defnedilecek.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474