banner564

Trump Türkiye’ye geliyor

Kalın, 14 Aralık'taki telefon görüşmesinin ABD ile ilişkilerdeki seyri değiştirdiğini belirtti

Trump Türkiye’ye geliyor
banner598

 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesiyle ilgili konuştu. '14 Aralık'taki Erdoğan-Trump görüşmesi seyri değiştirdi.' diyen Kalın, bu hafta ABD'li bir heyetin Türkiye'ye geleceğini belirterek, "İlk aşamada askerler arasında koordinasyon olacak." dedi. Kalın, ABD Başkanı Trump'ın da 2019 yılı içerisinde Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Kalın, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in tartışılan sözleri için de "'Sözlerin mizah adı altında hoş görülmesi mümkün değil. Keşke sanatçılıktan uzak olan lafları söylemeselerdi." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.
İbrahim Kalın’ın konuşmasından satır başları şöyle;
 “14 Aralık günü yapılan telefon görüşmesi (Erdoğan-Trump) seyri değiştirdi. DEAŞ’la mücadelede herhangi zafiyet olmayacak, sekteye uğramayacaktır. Spekülasyonların yapıldığını görüyoruz. Böyle bir şeye müsaade etmeyeceğimizi tekrar ifade etmek isteriz.
Afrin bölgesinde DEAŞ unsurlarına rastlanmamaktadır. Rejimin ihlalleri 600’ü geçti.
Türk heyet 8 Ocak’ta Washington’daki görüşmeye katılacak.
Netanyahu’nun gizli PKK sempatizanlığı mı var? Ne zaman Türkiye bir operasyon yapsa, bir bakıyorsunuz ses İsrail’den geliyor. Acaba PKK terör örgütü ile İsrail Başbakanı’nın gizli bir anlaşması mı var. Netanyahu önce döneminde öldürülen 3 bin Filistinlinin hesabını vermeli.
 “Doğu Akdeniz’in bir barış denizi haline getirmek amacımız. Bu kaynakların bir paylaşım ve zenginlik haline gelmesi bizim amacımızdır. Akdeniz’de sondaj çalışmalarına devam edeceğiz.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen açıklaması…
“Söylenen sözleri kabul etmek mümkün değil. Maksat mizah olmuş olsa bile bu böyle ifade edilmez. İfadeleri okuduğunuz zaman bunlar eleştiri sözleri. Bu sözler bugünün Türkiye’si ile ilgili söylenmiş sözler. Bu ifadeler 1940 – 50 yıllardaki Türkiye’si için söylenmiyor. Bugünün Türkiye’sinde söylenmiş sözler. Keşke bu kişiler çocukluğumuzdaki o masumiyet dönemlerinde hatırladığımız kahramanlar olarak kalsalardı. Cumhurbaşkanı zehirlenir, ipte ölür gibi galiz lafları etmeselerdi. Bu mizah denecek şeyler değil. Sadece Cumhurbaşkanının şahsına hakaret etmiş olmuyorlar. Ona oy verenlere de sarf etmiş oluyorlar. Keşke sanatçılıktan uzak olan lafları söylemeselerdi. Savcılıkça ifadelerini verdiler. Bizde süreci takip ediyor olacağız.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474